X

La Federació espanyola continua endavant amb el play-off exprés a Segona B i Tercera

La Comissió Delegada es reuneix aquest divendres per confirmar la decisió

06/05/2020

La Federació espanyola continua endavant amb el play-off exprés a Segona B i Tercera

La Federació Espanyola de Futbol ha donat forma a la proposta que Rubiales per reprendre les competicions a Segona B i Tercera Divisió. La Comissió Delegada de la RFEF es reuneix divendres per confirmar aquesta decisió. El full de ruta del futbol modest es basaria en un play-off exprés a porta tancada i en una seu única, però encara sense data definida. La seu que més agrada a la federació és El Pinatar, a Múrcia.

Pel que fa a la Segona Divisió B, els tres equips balears del primer grup intentarien aconseguir l’ascens a Segona Divisió. El líder, l’Atlètic Balears, el segon classificat, la UD Eivissa, i el quart, la Penya Esportiva.

El play-off s’estructurarà en tres eliminatòries. Una primera ronda amb vuit partits. Els quatre líders, entre ells l’Atlètic Balears, s’enfrontarien entre ells per ascendir directament. Els segons classificats jugarien contra els quarts, mentre que els tercers es veurien les cares entre ells.

A la segona ronda del play-off es repescarien els dos primers classificats que haguessin perdut el seu primer partit. A aquests equips s’afegirien els sis vencedors de les altres eliminatòries. Els enfrontaments es decidiran per sorteig.

A la tercera ronda, la definitiva, accediran els quatre equips guanyadors i els enfrontaments es decidiran també per sorteig. Els vencedors d’aquests dos partits pujarien a Segona Divisió, acompanyant als dos líders guanyadors de la primera ronda.

A Tercera Divisió el play-off es disputarà a una seu única que, en el cas de les Illes Balears, decidirà la Federació Balear. Els partits seran a porta tancada i en dos caps de setmana consecutius. En aquest cas es disputarien només dues eliminatòries. Les semifinals enfrontarien el líder, el Poblense, amb el quart classificat, que decidirà el Comitè de Competició, ja que Felanitx i Platges de Calvià empataven a punts abans de l’estat d’alarma. L’Eivissa i el Mallorca B disputarien la segona semifinal. Els guanyadors d’aquests dos partits es veurien les cares a la final. El vencedor seria l’equip que pujaria a Segona B. Quedarien dues places pendents d’adjudicar entre els líders dels grups de Tercera que no hagin ascendit. La RFEF encara hauria de cercar el sistema per assignar-les.

De cara a la temporada 2020-2021, la categoria de bronze endarreriria el seu inici, depenent de quan finalitzi el play-off. En qualsevol cas, estaria formada per cinc grups, en lloc dels quatre actuals. D’aquesta manera, la RFEF guanya temps per veure com evoluciona la pandèmia i allarga l’opció de reprendre el futbol aquesta temporada.

06/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris