X

Quines comunitats autònomes han demanat passar a la fase 1?

Catalunya i Castella i Lleó són les dues comunitats que s'han mostrat més prudents

07/05/2020

Quines comunitats autònomes han demanat passar a la fase 1?

L’11 de maig és una data que tant les comunitats autònomes com els ciutadans tenen ara molt present. La majoria d’elles han demanat fer el salt de la fase 0 a la 1. Sanitat avalua ara si, realment, estant preparades per fer-ho. Catalunya, per exemple, proposa una divisió per regions sanitàries i només demana que tres d’aquestes nou regions canviïn de fase. Es tracta de les que comprenen la província de Tarragona i part del pirineu de Lleida.

Una altra comunitat que ha mostrat les seves reserves és Castella i Lleó. La petició que més sorpresa ha generat: és la de Madrid. Discrepàncies en la presa de la decisió entre els socis de govern. La presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, tenia dubtes. Mentre que el vicepresident, Ignacio Aguado, de Ciutadans, mostra la seva posició favorable al canvi. Sanitat té clar que els criteris seran sanitaris i no econòmics.

Una situació més favorable tenen les Illes Canàries. Amb tres arxipèlags en fase 1, demanen que ho igualin les cinc illes restants. Altres comunitats, fins i tot, van més enllà. A Sanxenxo, Galícia, ja estan ideant com es podria anar a la platja. D’altres com Aragó, sol·liciten que algunes comarques passin directament a la fase dos. Per fer una passa més, i poder fer la transició a la nova fase, les comunitats hauran de tenir d’ 1,5 a 2 llits d’UCI. I disposar també d’uns 40 llits de pacients aguts per cada 10.000 habitants.

 

 

 

 

07/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris