X

Les immobiliàries preveuen una caiguda dels preus del lloguer residencial i vacacional

Es comencen a evidenciar els problemes de moltes famílies per pagar el lloguer

07/05/2020

Les immobiliàries preveuen una caiguda dels preus del lloguer residencial i vacacional

L’aturada econòmica ha afectat de ple al mercat immobiliari. A Menorca, per exemple, ja s’han tornat enrere algunes operacions de compravenda, i es comencen a evidenciar els problemes de moltes famílies per pagar el lloguer. Els experts avisen, però, que abaixaran els preus, també els dirigits al turisme.

Dilluns -si s’aprova que entrem a Fase-1- les immobiliàries ja podran fer visites amb els seus clients a les propietats que gestionen. Ara estan obertes, però només atenen amb cita prèvia als seus locals. I bona part d’aquestes atencions responen als problemes que ja està generant la crisi, per exemple amb els lloguers

Però el que tenen clar els professionals és que aviat es començarà a veure una davallada de preus de lloguer, sobretot del lloguer vacacional que enguany no sortirà al mercat. També preveuen rebaixes en les compravendes, especialment en operacions d’imports modestos.

Entre els compradors amb més poder adquisitiu, el problema és que algunes operacions que ja estaven tancades amb estrangers, com italians i francesos, no es poden formalitzar per la impossibilitat de viatjar. En canvi el que sí que es comença a detectar és la recerca d’oportunitats i ofertes a la baixa.

El sector també preveu tancament d’immobiliàries. El volum dependrà de la durada i la profunditat de la crisi. De tota manera els responsables de les immobiliàries més grans consideren que poden ser els que més ho pateixin perquè no poden competir, pel que fa als costos del negoci, amb les més petites, especialment amb aquelles que només operen per internet.

07/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris