X

Palma XXI presenta un estudi sobre la càrrega humana que pot suportar la ciutat

El projecte pilot marca com a superfície d'ocupació 16 metres quadrats per a una persona, 20 metres quadrats per a dues persones, i 24 metres quadrats per a tres persones

08/05/2020

Palma XXI presenta un estudi sobre la càrrega humana que pot suportar la ciutat

Imatge de la proposta de càrrega humana en la plaça de la Llotja de Palma (Palma XXI)

L’associació Palma XXI ha presentat aquest divendres un projecte pilot sobre la càrrega humana que podrien suportar diferents espais on es preveuen o ja s’estan produint aglomeracions, tenint en compte les recomanacions sanitàries.

Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, d’acord amb les recomanacions dels dos metres de distància social, s’ha aplicat la fórmula, com a exemple, a la platja de Can Pere Antoni i la plaça de la Llotja.

El secretari de Palma XXI, Jaume Garau, ha explicat que la voluntat d’aquesta anàlisi és col·laborar amb les institucions en la reactivació turística, comercial i social de la ciutat.

A l’estudi es recull com a exemple, el cas de la platja de Can Pere Antoni. En aquest cas, mantenint com a base els dos metres de distància i comptant amb les distàncies de seguretat, el projecte pilot marca com a superfície d’ocupació 16 metres quadrats per a una persona, 20 metres quadrats per a dues persones, i 24 metres quadrats per a tres persones.

En el cas de la plaça de la Llotja, la superfície que hauria d’abastar una taula amb quatre persones, afegint les distàncies de seguretat, és de 16 metres quadrats. Segons ha assenyalat Garau, volen que es puguin obrir platges, places i carrers però “sense córrer riscos innecessaris”.

L’estudi recull que la reactivació de l’activitat econòmica i, especialment en el cas de Balears, del turisme, dependrà “no sols de la demanda externa i les condicions aeroportuàries, sinó també de la seguretat del control de la pandèmia”.

L’actual crisi, han indicat, implica la necessitat de prendre mesures de distanciament físic en l’espai públic i d’aplicar mesures de capacitat de càrrega “amb una motivació de seguretat sanitària”.

08/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris