X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 56: Preparats per a la Fase 1

Mallorca, Menorca i Eivissa entraran en la fase 1 de la desescalada el proper dilluns i els seus ciutadans tendran més mobilitat. Se sumen a Formentera, que ja està en aquesta fase des de principi de setmana

09/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 56: Preparats per a la Fase 1

EFE/Kiko Huesca

Mallorca, Menorca i Eivissa entraran en la fase 1 de la desescalada el proper dilluns i els seus ciutadans tendran més mobilitat. Se sumen a Formentera, que ja està en aquesta fase des de principi de setmana.

Així, tota la comunitat estarà finalment en el mateix punt, com ha demanat el Govern balear a l’executiu central en diverses ocasions. Ho ha confirmat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre d’Alertes i emergències Sanitàries, Fernando Simón.

En aquesta fase, els desplaçaments entre municipis estan permesos però no els viatges entre illes. A més, no hi ha restricció horària en la noves activitats ni cita prèvia per anar a comprar.

Els bars, cafeteries i restaurants de Menorca optaran, en la seva majoria, per obrir durant la fase 2 del pla de desescalada. La majoria considera que, amb les mesures dictades pel Govern per a la fase 1, no poden cobrir els costos.

Aquells que sí que obriran expliquen que ho faran a mode de prova, per testar les noves dinàmiques i mesures de protecció enfront del virus.
Passar a la Fase 1: què es pot fer i com a partir de l’11 de maig

PALMA:

Atenció als ciutadans de Palma, perquè dimecres que ve l’Ajuntament de Ciutat reactivarà diversos serveis. El servei d’ORA tornarà a estar en marxa i s’incrementarà un 80 per cent el servei de busos de l’EMTé són alguns dels serveis que es recuperaran ha anunciat e l batle de Palma, José Hila.
L’Ajuntament de Palma reactivarà nombrosos serveis públics amb l’entrada en vigor de la fase 1

Primer cap de setmana de tancament de carrers a la circulació de vehicles a Palma. Segons l’Ajuntament, la mesura afecta a les zones on s’acumula més gent i, per la seva amplitud, són els que donen més garanties de mobilitat a les persones que van a peu.


Tota la informació sobre el coronavirus

09/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris