X

Sóller celebra enguany un Firó molt diferent

IB3 emet demà un programa especial amb fotos antigues, imatges i testimonis

10/05/2020

Sóller celebra enguany un Firó molt diferent

Sóller celebra enguany un Firó diferent per mor de la pandèmia. La covid-19 ha obligat a cancel·lar tots els actes però dos veïnats del poble han volgut animar tots els sollerics d’una manera molt especial.

A les vuit i mitja del vespre de dissabte, la imatge del port de Sóller era molt peculiar. Vianants aturats, tots mòbil en mà, i també algun curiós als balcons. Però, què enregistren?  Són César i Enrique, dos experts parapentistes, enlairats amb les banderes dels moros i cristians representatives de les festes del Firó. Aquests sollerics d’adopció han volgut retre homenatge a tots els veïnats del poble.

Durant setmanes han assajat per fer onejar les dues banderes i que ningú no es perdés cap detall. Finalment ahir van sobrevolar els carrers del centre de Sóller, la Serra de Tramuntana i Fornalutx per acabar al Port de Sóller, allà on cada any comença la màgia del Firó. Una platja que el dilluns no s’omplirà de corsaris però que dissabte, gràcies a César i Enrique, es va omplir d’il·lusió.

No hi haurà Firó aquest 2020, però el dilluns IB3 emetrà un programa especial amb fotos antigues, imatges i testimonis d’una de les festes amb més tradició a les Illes. Hi participen tots els col·lectius organitzadors i escoltarem les veus de pageses, pagesos i moros, les Valentes Dones i sentirem el Capità Angelats fent l’Arenga per a tots els sollerics. I durant tot el dia hi haurà una emissió en directe per instagram que donarà pas a l’especial d’una hora a IB3 a les set i mitja. El Firó, des de casa, demà a IB3.

10/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris