X

Comerços pràcticament buits i cafeteries plenes en aquest primer dia de fase 1 a Palma

Segons PIMECO, el 80% dels 3.500 establiments comercials de Palma ha obert avui amb l'esperança posada en el consumidor locals

11/05/2020

Comerços pràcticament buits i cafeteries plenes en aquest primer dia de fase 1 a Palma

60 dies després, els comerços de manco de 400 metres quadrats tornen a obrir la persiana. Un primer contacte amb la nova normalitat que molts afronten amb timidesa i amb tota l’esperança posada en el consumidor local.

Una incertesa que ha fet que molts es mantenguin, ara per ara, tancats. Avui, de moment… aforament al 30% i moltes mesures d’higiene però poca clientela.

Les pèrdues del sector ascendeixen als 120 milions d’euros només a Mallorca i segons PIMECO les vendes aquestes primeres setmanes cauran un 50%.

Més ganes, sembla ser, hi havia ja d’anar a fer un cafè o una canya fora de casa. Sense limitació horària, igual que a les botigues, i des de primera hora els bars i les cafeteries no han aturat d’atendre clients. Això sí, la terrassa al 50 per cent de la seva capacitat, amb 10 comensals per taula com a màxim, garantint sempre la distància de seguretat entre ells. De moment, molts han obert amb la plantilla justa, però amb la idea que, a poc a poc, podran incorporar el seu personal, i posar fi a l’ERTO.

11/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris