X

L’IDISBA finança set projectes d’investigació relacionats amb la Covid-19

S'estudia com afecta el confinament als ciutadans o com millorar l'atenció a les persones ingressades a les UVI

11/05/2020

L’IDISBA finança set projectes d’investigació relacionats amb la Covid-19

Diversos equips d’investigadors de les Balears fan feina en set projectes que analitzen, per exemple, com afecta el confinament a la població o com es comporta el virus en les persones que estan ingressades per poder atendre-les millor i amb més velocitat. El set projectes responen a una convocatòria de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Balears (IDISBA) que ha rebut 47 propostes.

Un dels equips analitza com està afectant el confinament a la ciutadania. Ho fan amb més de 700 enquestes setmanals a través de whatsapp. L’objectiu és poder oferir pautes de comportament amb vista a possibles confinaments futurs i, tot i que encara no se’n poden oferir resultats definitius, ja en tenen alguna dada com ara que ha crescut el consum de medicaments per dormir o contra l’ansietat i que es fa més esport a casa.

Alguns dels estudis que es duen a terme són de caràcter més científic, com un que dirigeix el doctor Sebastià Albertí i en el qual s’empra l’espectrometria de masses per intentar saber com es comporta el virus en els pacients que es troben ingressats a les Unitats de Vigilància Intensiva dels hospitals.

L’IDISBA ha destinat 300.000 euros per finançar aquests 7 projectes, que en seran més, ja que – fins ara- només s’ha fet servir la meitat del pressupost disponible.

11/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris