X

Reobre el Castell de Bellver i Can Balaguer

Els principals museus de Mallorca tardaran encara setmanes a rebre els primers visitants

12/05/2020

Reobre el Castell de Bellver i Can Balaguer

Tot i poder obrir amb el 30 per cent de l’aforament, cap dels museus consultats no obrirà al públic aquests pròxims dies. Per exemple, el des Baluard no preveu fer-ho fins dia 2 de juny.
La Fundació Pilar i Joan Miró tampoc no preveu obrir portes abans del mes de juny. Aquests centres, tancats des de fa dos mesos per l’estat d’alarma decretat al país, s’adapten a la situació planificant mesures de protecció i revisant protocols de seguretat tant per treballadors com per futurs visitants. La mateixa situació en què es troben els museus propietat del Consell de Mallorca. De moment, el primer que preveuen obrir és el Museu de Mallorca, el pròxim dilluns, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.
L’Ajuntament de Palma obrirà el 26 de maig el Casa Solleric, però el que ofereix des d’avui és visitar el Castell de Bellver i Can Balaguer.
Els teatres municipals de Palma no obriran portes fins al setembre. Qui sí que ho farà un poc abans és el Teatre Principal. L’obertura ara, ens expliquen, és inviable per qüestions de logística i per la necessitat d’estudiar bé com adaptar les mesures antiCOVID-19 als espectacles. Però a l’agost preveuen oferir el Festival d’Estiu on, a banda de les novetats que preparen, s’hi oferiran espectacles previstos per aquesta primavera que s’han hagut d’anul·lar: aquest, de la companyia Mal Pelo, aquest altre de la companyia Rosas o Las canciones, de Pablo Messiez.
El Circ Bover, per celebrar el seu quinzè aniversari, preveu oferir l’espectacle Circ a la fresca, adaptat a la situació actual, que recorrerà diversos pobles de Mallorca.
Un esforç per reinventar-se que tot el món de l’espectacle i l’art haurà de fer, almenys, aquest estiu.

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris