X

El Govern calcula que els ingressos cauran en 500 milions d’euros enguany

La despesa augmentarà, en més de 300 milions d'euros, per fer front a les necessitats sanitàries, socials i econòmiques.

12/05/2020

El Govern calcula que els ingressos cauran en 500 milions d’euros enguany

El Govern preveu per aquest any una caiguda dels ingressos autonòmics de 500 milions d’euros i un augment de la despesa de més de 300 milions, a causa de la Covid-19. Ho ha dit la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, durant la seva compareixença, aquest dimarts, al ple del Parlament. La consellera ha analitzat la situació pressupostària de la Comunitat i ha explicat que la paralització econòmica ha provocat una baixada d’ingressos dels tributs cedits i propis que arribarà als 500 milions, si es compleix l’estimació de caiguda del PIB del 30%. Pel que fa a la despesa, hi ha ja un compromís de nova despesa de 240 milions per atendre l’emergència sanitària. La resta, 60 milions d’euros, es destinaran a ajudes socials, crèdits sense interessos i finançament per autònoms i pimes. El Govern diu que la seva prioritat és mantenir l’estat del benestar i, en aquest sentit, Sánchez ha volgut deixar clar que ” les noves previsions d’ingressos i despeses en el pressupost no alteren el nostre compromís de no escatimar recursos per fer front a les necessitats sanitàries, socials i econòmiques derivades de la pandèmia”. L’Executiu confia que que el nou endeutament sigui assumit per Madrid.

Sánchez també s’ha referit als costos que representan els ERTO per a l’Estat i calcula que tan sols a les Balears suposaran 1.200 milions d’euros.

 

 

 

 

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris