X

El Govern permet les visites de familiars als geriàtrics on no hi ha casos de Covid-19

Les podrà fer una sola persona, una única vegada durant aquests 15 dies i per un temps màxim de 20 minuts

12/05/2020

El Govern permet les visites de familiars als geriàtrics on no hi ha casos de Covid-19

Després de dos mesos, el Govern permet que, a partir d’aquest dimecres, els familiars puguin visitar els interns de les residències geriàtriques on ja no hi ha cap afectat per la Covid-19.  Les visites les podrà fer una sola persona, una única vegada durant aquests 15 dies de fase 1 i per un temps màxim de 20 minuts. Així ho estipula la resolució que ha signat la consellera balear d’Afers Socials, que afecta només 45 de les 57 residències geriàtriques de les Illes que ja no tenen cap intern ni treballador que doni positiu per coronavirus.

La pandèmia va arribar a afectar 23 centres geriàtrics de les Illes, el 40 per cent de la xarxa existent, però ja només en queden pacients actius a 12 residències, de les quals 9 són a Mallorca, 2 a Eivissa i 1 a Menorca.

Així, llevat d’aquests 12, els altres 45 geriàtrics i els habitatges amb gent gran en situació de dependència sí que podran obrir per a les visites durant aquesta fase 1 de la desescalada. La Conselleria ha flexibilitzat les mesures de protecció al col·lectiu de gent gran, fins al punt que també es permetrà acompanyar els malalts poc abans de morir. Totes les visites s’hauran de fer amb mascareta i en espais amplis, i amb la supervisió permanent del personal del centre.

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris