X

Millorar les ràtios i les condicions laborals, les reivindicacions de les infermeres en el seu dia internacional

Aquest dimarts s'han complert 200 anys des que va néixer Florence Nightingale, la precursora de la infermeria moderna.

12/05/2020

Millorar les ràtios i les condicions laborals, les reivindicacions de les infermeres en el seu dia internacional

Les infermeres són el col·lectiu sanitari que s’ha situat a la primera fila lluitant contra la COVID-19 i sempre al costat dels pacients en els pitjors i els millors moments.

Les mamballetes de les vuit del vespre no han fallat cap dia des de l’inici del confinament, ni tampoc aquest dimarts, Dia Internacional de la Infermera. Un reconeixement social que agraeixen després de llargues jornades de feina i de viure un dels moments més durs i incerts de la seva vida professional. Ha estat una batalla, diuen, amb massa víctimes i manca de protecció.

Per això, demanen que es garanteixi la seva seguretat. Però també la millora de les ràtios i de les condicions laborals. A les Balears, amb 5,3 infermeres per cada 1.000 habitants, és una de les més baixes del país. Són el col·lectiu més nombrós de Salut, amb més de 6.600 professionals només a les illes. Per això, també reclamen participar en la presa de decisions i el lideratge del sector.

Agraeixen els reconeixements de la població però ara demanen, més que mai, que ningú no abaixi la guàrdia. Que en els moments d’esbarjo, mantenguem la distància social. Per nosaltres, i per elles, que aquest dimarts celebren anys vetllant per la nostra salut.

Aquest dimarts s’han complert 200 anys des que va néixer Florence Nightingale, la precursora de la infermeria moderna.

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris