X

“El turisme low cost ha mort”

En una entrevista a IB3 Ràdio, Xavier Cadalís, expert en economia, ha explicat algunes de les claus del pla de Brussel·les per a reactivar el turisme en la era post-coronavirus

13/05/2020

“El turisme low cost ha mort”

/EFE.

“El turisme ‘low cost’ ha mort”. En una entrevista a IB3 Ràdio, Xavier Cadalís, periodista especialitzat en economia i coordinador d’Hosteltur, ha analitzat el pla de Brusel·les per a reactivar el turisme que es presentarà aquest dimecres. Cadalís ha explicat que “la reobertura de les connexions aèries serà quelcom testimonial atès que la pandèmia no està controlada, però, tot i estar molt lluny del trànsit aeri d’un estiu normal, els plans de Brussel·les serviran d’efecte crida per començar a donar confiança als viatgers”.

“Si entrem en la nova normalitat a partir del juliol, es començarà a crear aquest efecte de confiança. Com quan anam a un bar o una terrassa, anem allà on hi ha gent. Valoram la seguretat d’un establiment, per la quantitat de gent que hi ha, ha explicat, ha dit”.

Sobre la era post-coronavirus, ha explicat que les companyies aèries fan molta pressió per volar amb ocupacions del 70-80%, per sota d’aquest llindar és molt complicat que siguin rendibles aquests vols. “El seu model es basa en una utilització intensiva dels avions. Han d’estar el menys temps possible en terra. Amb els nous protocols, el model de negoci de les ‘low cost’ quedarà tocat. El turisme de baix cost tal com el coneixem és mort. Serà molt difícil tornar a veure tants turistes viatjant per tot el món per tan pocs diners com ens havíem acostumat fins ara”, ha afegit.

El fet és que la Comissió Europea presentarà aquest dimecres un paquet de recomanacions per a ajudar els Estats membre a rellançar el turisme després de la crisi del coronavirus i tractar que segueixin una estratègia coordinada en la sortida gradual del confinament, que inicien ara i que Brussel·les espera que suposi una obertura també progressiva de les fronteres interiors aquest estiu.

Es tracta de completar el ‘full de ruta’ que ja va oferir a les capitals el mes d’abril per a traçar un enfocament comú cap a una nova normalitat després de la descoordinació inicial i que, amb la prioritat de rellançar el turisme, es recolzarà en protocols sanitaris i de seguretat per a les principals destinacions turístiques i els hotels, en guies per als serveis de transport i en una millor coordinació.

13/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris