X

Es podria dividir Europa en regions “Covid free” per salvar el turisme?

D'aprovar-se, la proposta del Centre de Polítiques Econòmiques EsadeEcPol permetria viatjar a aquestes zones lliures de coronavirus abans del previst

13/05/2020

Es podria dividir Europa en regions “Covid free” per salvar el turisme?

Un estudi del Centre de Polítiques Econòmiques EsadeEcPol, situat al campus de la Esade de Madrid, proposa dividir Europa en regions “Covid free” per “salvar el turisme”. D’aprovar-se, la proposta permetria viatjar a aquestes zones lliures de coronavirus abans del previst.

Els autors de la proposta, Miquel Oliu-Barton (professor associat de Matemàtiques de la Universitat de París-Dauphine) i Bary Pradelski (professor associat d’Economia de l’Institut Oxford-Man), parteixen de la idea que molts estats membres de la Unió Europea han posat en marxa els seus plans de desconfinament per regions. I que a mesura que la incidència del virus vagi disminuint, la mobilitat entre aquests territoris s’anirà normalitzant, seguint una estratègia de zones verdes.

“Les zones verdes europees suposen una oportunitat única perquè la UE pugui demostrar el seu lideratge, creant una situació ‘win-win’ per a tots els països, amb un impacte positiu directe enorme en les vides de milions de ciutadans europeus, expliquen en un informe.

L’estratègia de desconfinament d’aquests països consisteix a desconnectar diferents zones geogràfiques prohibint els desplaçaments innecessaris entre elles. Aquest plantejament consisteix a etiquetar cada regió amb el color vermell (si el virus no està controlat) o verd (si està baix control), amb la finalitat d’evitar la propagació del virus pel territori i poder reiniciar l’activitat econòmica a una escala més local quan sigui segur fer-ho.

És a dir, “en comptes d’instaurar un radi d’acció per a limitar els moviments de les persones, proposem que les persones es desplacin dins d’unes àrees desconnectades, com les petites ciutats o els districtes, amb l’objectiu de fragmentar la xarxa de proximitat física en peces separades i així prevenir que el virus es desplaci per tot el territori”.

 

 

13/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris