X

Puja un 80% el nombre de declaracions de la Renda presentades a les Illes

Amb les oficines d'Hisenda tancades, encara no està clar que enguany hi hagi servei de Cita Prèvia presencial

13/05/2020

Puja un 80%25 el nombre de declaracions de la Renda presentades a les Illes

Les oficines de l’Agència Tributària Estatal on aquest dimecres haurien d’haver començat a rebre les declaracions de la renda estan tancades al públic per mor de l’epidèmia de la Covid-19. A les portes de les oficines, uns cartells informatius remeten al pla d’atenció telefònica anomenat “Li trucam”.

L’atenció presencial dels programes Cita Prèvia (de l’Estat) i Renda Àgil (del Govern) que l’any passat utiltitzaren uns 60.000 contribuents a les Balears ha estat substituïda, de moment, per un servei d’ajuda telèmatic que es pot reservar via internet a la pàgina web de l’Agència Tributària (www.agenciatributaria.es). El contribuent rep un missatge en què se l’informa de la data en què previsiblement se l’atendrà telefònicament en horari d’oficina. Ha de tenir tota la documentació necessària preparada.

Més de 120 funcionaris d’Hisenda estan treballant en aquest dispositiu a les Balears, segons dades del sindicat de tècnics d’Hisenda GESTHA. De moment, els tècnics informen que el volum de declaracions presentades a les Illes en el primer mes i mig de la campanya ha augmentat un 80%. Creuen que molts contribuents afectats per la crisi a qui Hisenda retorna doblers de l’IRPF han accelerat la presentació enguany.

Si les Balears passen a la Fase 2 del desconfinament el 25 de maig, GESTHA veu possible que a finals de juny es pugui tornar a oferir el servei presencial gratuït per elaborar la declaració amb cita prèvia. Però la campanya de la Renda acaba el 30 de juny i, de moment, el Govern central no ha respost a les peticions d’ampliar el termini fins a final de setembre.

Amb mesures de seguretat sanitària reforçades, les gestories sí que ofereixen un servei presencial als seus clients. En els darrers dies, han notat un increment de clients que volen presentar la declaració, comparat amb altres anys, segons informa el Col·legi de Gestors de les Illes Balears.

Els gestors estan fomentant la presentació de la declaració sense haver de desplaçar-se: si l’any passat tramitaven telemàticament un 30% de les declaracions de la Renda, enguany són prop del 90%.

13/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris