X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 60. El 2,4% de la població balear té anticossos del coronavirus

El ministre de Sanitat confirma que "no hi ha immunitat de grup".

13/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 60. El 2,4%25 de la població balear té anticossos del coronavirus


Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. Les Illes Balears registren cinc morts més amb coronavirus en les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Ministeri. El total de víctimes a l’arxipèlag és ja de 215 persones. Els contagiats per aquesta malaltia sumen 1.957, són quatre positius més que ahir. Ara mateix, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, a les Illes Balears hi ha 277 casos positius actius de SARS-CoV-2, 43 menys que ahir. En les darreres 24 hores, han rebut l’alta 42 pacients. El total de curats és de 1.465. Per una altra part, 172 pacients han ingressat a la Unitat de Cures Intensives dels diferents centres hospitalaris de les Illes. En les darreres hores, s’han registrat dos ingressos més. A escala nacional, s’han registrat 439 casos nous de coronavirus i 184 morts en 24 hores.

-SEROPREVALENÇA. El 2,4% de la població balear té anticossos de la Covid-19, segons les conclusions de la primera fase de l’estudi de seroprevalença que es fa arreu de l’Estat. A Espanya, la prevalença és del 5%. El percentatge més alt el trobam a Sòria, amb un 14,2%, i el més baix a Ceuta, amb un 1,1%. El ministre Salvador Illa confirma que “no hi ha immunitat de grup”.

– REACTIVACIÓ ECONÒMICA. El Govern autonòmic ha aprovat un decret llei que inclou mesures extraordinàries per fer front a la crisi del coronavirus. En conjunt, calculen un impacte directe de més de 3.500 milions d’euros sobre l’economia de les Balears, un 7,5% del PIB, i la mobilització de més de 31.000 llocs de feina. Un dels punts que inclou el decret és que els establiments turístics de les illes puguin ampliar les seves instal·lacions per adaptar-les a les normes sanitàries, instal·lar-hi punts de recàrrega de vehicles o per millorar-ne l’eficiència energètica. Ho podran fer hotels i també restaurants o locals d’oci, sempre que la superfície edificada no augmenti més d’un 15%, i no requeriran llicència prèvia, només una declaració responsable del constructor.

-FRONTERES. La Comissió Europea ha donat a conèixer avui el seu pla per a la progressiva reobertura de fronteres i la recuperació de la mobilitat entre països de la Unió a partir del 15 de juny. La Comissió ja va acordar estendre la restricció temporal de viatges no essencials fins aquesta data. L’executiu comunitari recomana una reobertura gradual, en tres fases, de les fronteres i la creació de corredors segurs entre països amb situacions similars, pel que fa a la contenció de la pandèmia. Brussel·les subratlla que la reobertura s’ha de fer de manera coordinada i no discriminatòria.

13/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris