X

Susana Mora justifica l’augment del volum dels hotels a Menorca per seguretat sanitària contra l’opinió dels seus socis

Més per Menorca anuncia un rebuig "contundent" a l'increment de fins al 15% de la superfície, que el Consell pot reduir

14/05/2020

Susana Mora justifica l’augment del volum dels hotels a Menorca per seguretat sanitària contra l’opinió dels seus socis

L’esborrany del projecte de decret llei presentat pel Govern per dinamitzar l’economia de les Illes faculta als consells de Menorca i les Pitiüses a incrementar el volum dels hotels un 15%. Un augment de superfície que ha provocat el rebuig dels ecologistes i de Més per Menorca, soci de govern del Consell a l’illa. Però la presidenta de la institució, del PSOE, i els mateixos hotelers veuen necessari poder ampliar de forma excepcional els establiments per així donar garanties sanitàries als turistes.

En aquests moments, Menorca es manté a l’entorn d’un 40% de reserves turístiques, bàsicament a partir de juliol; amb millors dades als habitatges de lloguer vacacional i els apartaments (en aquest cas, les reserves estan per sobre del 50%). Per mantenir o intentar incrementar aquestes xifres, la patronal hotelera fa feina amb els principals mercats emissors per crear corredors sanitaris turístics amb regions que estiguin en la mateixa situació que Menorca. Però una de les claus per poder atraure turisme és la seguretat, perquè és impossible competir en preus: per això, consideren imprescindibles mesures com les anunciades d’eliminació de burocràcia o de poder ampliar establiments per guanyar distància social.

Però l’anunci del decret ha generat el rebuig frontal de Més per Menorca, socis de govern del Partit Socialista al Consell insular. Acusen el PSIB-PSOE d’abdicar dels valors progressistes.

La presidenta del Consell insular, Susana Mora, destaca que l’esborrany del decret prevegi -tal com avança Ib3- que els Consells, com el de Menorca que són competents en la matèria, puguin reduir el percentatge anunciat d’ampliació del 15%. Ho valoren com la possibilitat d’adaptar-se a les necessitats de l’illa.

Mora insisteix que es continua preservant el model de creixement que avança en qualitat turística sostenible i aposta per la diversificació econòmica.

14/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris