X

La Coapa: “Haurem de triar entre anar a treballar o quedar amb els nostres fills”

Pepita Costa, Presidenta de l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes (Coapa) d'Eivissa, ha assegurat que l'única educació que garanteix l'equitat és l'educació presencial

15/05/2020

La Coapa: “Haurem de triar entre anar a treballar o quedar amb els nostres fills”

EFE/David Aguilar

Pepita Costa, portaveu de la Coapa, Presidenta de l’Associació de Pares i Mares (Coapa) d’Eivissa, ha parlat avui a IB3 Ràdio (Minut 10) i ha denunciat que la decisió de no reprendre les classes presencials per part del Govern balear no ve acompanyada de cap mesura de conciliació temporal per part de la Conselleria d’Educació.

“Ja ara hi ha problemes de conciliació familiar actualment i encara s’està estudiant un pla”, ha lamentat Costa, que ha assegurat que han fallat expectatives, sobretot pel que fa a l’educació dels infants de 0-6 anys.

Segons Costa, fins ara les mesures de conciliació ja eren molt febles i basades únicament amb el sistema educatiu (escoles matineres, menjadors escolar, etc) i ha afegit que “ara ens trobam que no tenim cap estructura on deixar els nostres fills” i “haurem de triar entre anar a treballar o quedar amb els nostres fills”. Pepita Costa ha assegurat que hi ha moltes famílies que econòmicament no es poden permetre pagar una persona.

Pel que fa a les escoles d’estiu, les privades o autoritzades podran obrir, però les escoles públiques que depenen de la Conselleria d’Educació no ho podran fer. Costa ha assegurat que “no s’entén que es facin aquestes diferències” i que és un tema essencial. “No parlam només de conciliació, parlam també de necessitats educatives, d’infants que no tenen les condicions favorables d’ensenyament ni el context propici per aprendre”, ha assegurat

Des de la Coapa es mostren també preocupats per a l’inici del curs vinent i asseguren que la crisi de la Covid-19 no només suposarà una crisi econòmica sinó també educativa, que evidenciarà la bretxa educativa.“L’única educació que garanteix equitat és l’educació presencial i en els centres”, ha declarat la presidenta de l’associació, Pepita Costa. “Molt han de canviar les coses per parlar que al setembre estarem preparats”, ha conclòs.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat que les conselleries d’Educació, Afers Socials i de Treball treballen conjuntament en un pla de conciliació familiar, ja que no es reprendran les classes presencials fins al setembre.


 IB3´àudios Escolta aquí l’entrevista completa a Pepita Costa, Presidenta de la Coapa (Minut 10)
Els alumnes de les Balears no tornaran a les aules aquest curs
L’STEI demana un esforç de planificació per al curs 2020-21

15/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris