X

Incertesa sobre l’obertura de les escoletes

L'Ajuntament de Palma ja han anunciat que, de moment, les 11 escoletes municipals no obriran

15/05/2020

Incertesa sobre l’obertura de les escoletes

Els centres d’educació infantil de 0 a 3 anys podran tenir només 3 nadons d’1 any, 4 infants de 2 anys i 6 de 3 anys.  A les aules mixtes, només podran tenir un 30% de la ràtio que tenien abans. Unes xifres que, segons la Federació d’Escoles Infantils Privades de Balears són inviables per a mantenir econòmicament els centres. Critiquen que no se’ls hagi consultat abans de prendre’n les decicions i asseguren que és viable garantir la seguretat amb unes ràtios més elevades

Demanen que cada centre pugui presentar un projecte concret sobre la capacitat d’infants que poden assumir, assegurant les mesures higièniques.  A més, alerten que seran molts els centres que no podran obrir amb aquestes condicions i els progenitors es veuran obligats a cercar alternatives poc desitjables.

L’Ajuntament de Palma ja han anunciat que, de moment, les 11 escoletes municipals no obriran. Esperen que la Conselleria doni unes instruccions més precises sobre les mesures sanitàries que s’han de prendre.

La conciliació és molt difícil, a hores d’ara, per a la gran majoria de famílies i en el cas de les monoparentals, es complica encara més. El Govern ha demanat a Madrid que es creï un fons econòmic específic per atendre les necessitats educatives que s’han generat com a conseqüència de la COVID-19.


Els sindicats educatius posen ja la vista en el curs 2020-21

15/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris