X

Les comunitats, pendents de Sanitat per saber si passen de fase

Segons dades de Sanitat, ja són més de 230.000 les persones contagiades per coronavirus

15/05/2020

Les comunitats, pendents de Sanitat per saber si passen de fase


9 nous contagis de Covid-19 a les Balears, 1.967 en total

La jornada d’avui registra un repunt de nous casos de contagis per coronavirus arreu de l’Estat. Segons dades de Sanitat, ja són més de 230.000 les persones confirmades per PCRs, que han donat positiu per coronavirus. Però, mentre aquesta xifra augmenta, la xifra dels morts diaris torna a la tendència del descens.

S’han comptabilitzat 138 noves defuncions. El total ascendeix a més de 27.400 defuncions.

La xifra positiva, la dels curats: ja hi ha més de 144.700 persones que han superat la malaltia. L’evolució és l’esperada, però Sanitat demana no abaixar la guàrdia.

Les comunitats estan ara en espera de conèixer, aquesta tarda, si podran passar de fase o no. Formentera aspira a la fase 2, mentre que d’altres com Madrid aspiren a passar ja a la fase 1. Tot i així, el govern regional ja preveu que la resposta de l’executiu central, en el seu cas, serà negativa. Seria el segon no per a la Comunitat, que considera que sí que n’està preparada.

Sanitat, segons han avançat alguns mitjans, es plantejaria oferir una fase 0,5 similar a la de Catalunya per al territori madrileny. I enmig d’aquesta espera, malestar entre els veïnats de la zona de Núñez de Balboa, al barri madrileny de Salamanca. Des de fa dies, protagonitzen imatges com aquestes. Incompleixen les normes de l’estat d’alarma i les distàncies de seguretat per demanar la dimissió de Pedro Sánchez.

El fort desplegament policial d’ahir, per ordre de la Delegació del Govern, va evitar que es produïssin aglomeracions durant la protesta, com ha succeït aquests darrers dies.

15/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris