X

Comença la campanya de l’albercoc de Porreres

Els pagesos i productors creuen que enguany la producció serà bona i s'arribarà a les 40 tones

15/05/2020

Comença la campanya de l’albercoc de Porreres

La campanya de l’Albercoc de Porreres ja està en marxa i malgrat que es va témer per la manca d’hores de fred d’aquest hivern, finalment la producció serà bona: d’entre unes 35 o 40 tones.Antoni Martorell, pagès i productor d’albercocs, diu que enguany fins i tot la varietat “Galta Rotja”, que és la més preuada, serà abundant.

La collita ha començat amb les varietats primerenca, “Palabra” i “Rojo palabra” que deixaran unes 15 tones d’albercoc a Porreres.

Des de la Cooperativa, des d’on gestionen les comandes, reconeixen els riscos de tenir l’activitat turística en aturada. Un 20 per cent aproximadament de l’albercoc porrerenc anava a hotels i escoles.

Esperança Mora, gerent de la Cooperativa, ha explicat que intenten pal·liar la pèrdua d’aquests canals de distribució participant en la iniciativa de les paneres de fruita i verdura de Camp Mallorquí.

L’entorn és incert però esperançador, ens diuen. I per això ja preparen amb l’Ajuntament una Fira de l’Albercoc adaptada a la desescalada. Serà a mitjans del mes de Juny.

15/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris