X

42 passatgers arriben als aeroports de les Illes, els primers que hauran d’estar 14 dies en quarantena

L’aeroport de Son Sant Joan és un dels cinc únics aeròdroms espanyols que a partir demà podrà rebre viatgers d’altres països europeus

15/05/2020

42 passatgers arriben als aeroports de les Illes, els primers que hauran d’estar 14 dies en quarantena

Controls sanitaris a l'aeroport de Palma (Govern de les Illes Balears)


Els passatgers de vols internacionals que arriben a les Illes han de fer quarantena des d’avui

Al llarg del dia d’avui divendres han arribat 42 passatgers de l’estranger, que seran les primeres persones que hauran d’estar en quarantena. I és que d’acord amb l’Ordre SND/403/2020, d’11 de maig, totes les persones procedents d’altres països han de fer una quarantena obligatòria durant 14 dies a causa de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Des d’avui, per tant, les persones procedents de l’estranger han de fer 14 dies de quarantena obligatòria. Durant aquest període, aquests viatgers hauran de romandre en el seu domicili o allotjament, i només podran sortir per a l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i béns de primera necessitat, assistència a centres sanitaris o per causes de força major o situació de necessitat. Tots els desplaçaments s’hauran de fer obligatòriament amb mascareta.

Les autoritats sanitàries podran contactar amb aquestes persones per dur-ne a terme el seguiment. En tot cas, davant l’aparició de símptomes com ara febre, tossina, dificultat respiratòria, malestar general o altres de cas sospitós de COVID-19, les persones en quarantena hauran de contactar per telèfon amb els serveis sanitaris i indicar que es troben en quarantena perquè provenen de l’estranger.

La directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, s’ha reunit avui amb Raül Izquierdo, director de l’Àrea de Sanitat Exterior, dependent de la Delegació del Govern a les Illes Balears, per coordinar recursos i personal per poder fer els controls sanitaris al passatge que arribi de l’estranger, així com per implementar els protocols per als viatgers que hagin de fer 14 dies de quarantena obligatòria, tal com estableix el Ministeri de Sanitat des d’aquest matinada.

Aquesta decisió afecta especialment l’illa de Mallorca, ja que, segons l’Ordre TMA/410/2020 publicada avui pel Ministeri de Transports, l’aeroport de Son Sant Joan serà un dels cinc aeroports espanyols -i l’únic de les Illes Balears- que, fins al 24 de maig, podrà rebre vols procedents d’altres països de la Unió Europea. També, d’acord amb aquesta mateixa Ordre, el port de Palma podrà acollir vaixells procedents de destinacions internacionals, així com altres 7 ports espanyols.

Així mateix, una altra ordre publicada avui pel Ministeri de l’Interior ha prorrogat la restricció temporal de viatges no imprescindibles per raons d’ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària, que inclou també els desplaçaments entre països de la Unió Europea.

15/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris