X

El sector hoteler de Palmanova i Magaluf vol iniciar la temporada el juliol

Asseguren que, enguany, la clau és la qualitat i la seguretat sanitària del destí

16/05/2020

El sector hoteler de Palmanova i Magaluf vol iniciar la temporada el juliol

Els hotelers de Palmanova i Magaluf no donen la temporada per perduda. Creuen que a mitjan juliol podran recuperar l’activitat i asseguren que, enguany, la clau no serà només la qualitat sinó també la seguretat sanitària del destí.

Fa més de dos mesos que la imatge a Palmanova i Magaluf és la de platges desertes i hotels paralitzats. Però en l’horitzó del sector hoteler està el mes juliol com el moment en que es podria començar a reprendre l’actvitat. Ho diuen conscients de la forta dependència que tenen del mercat britànic.

De fet, el sector respira pessimisme i, ara per ara, les reserves estan al mínim. A més, consideren que algunes mesures, com la quarentena de 14 dies per a viatgers internacionals, no ajuden al sector. Per això demanen corredors segurs i enviar un sol missatge: que Mallorca és una destinació segura.

Posar els motors en marxa a mitjan juliol. És la intenció dels hotelers de Palmanova i Magaluf per reactivar el turisme aquesta temporada. Aquí, el 65% del turisme depèn del mercat britànic. Tal i com detalla el president de l’Associació Hotelera de Palmanova i Magaluf, Mauricio Carballeda, la preocupació del sector se centra en com està afectan la pandèmia al Regne Unit, un condicionant decisiu que podria retrassar l’arribada del turisme britànic.

De moment, les reserves són mínimes i, segons el sector, la incertesa n’és el motiu principal. “Amb més seguretat, amb la creació de corredors segurs i amb l’evolució de la connectivitat aèria, estic segur que s’activaran les reserves”, expressa Carballeda.

Carballeda creu que la quarentena per viatges internacionals afebliria més el turisme britànic, que hauria de passar així per una doble quarantena: una quan arribin al destí i una altra quan tornin al Regne Unit. Considera que, amb la mesura, s’envia un missatge negatiu i demana aixecar-la com més aviat millor.

En aquest sentit, des de l’Associació Hotelera de Palmanova i Magaluf creuen que els governs han de seguir les recomanacions de la Unió Europea i establir corredors segurs entre els països o les zones que presentin pocs contagis de la Covid-19.

Els hotelers consideren que Mallorca és una destinació segura i que la reactivació del turisme a Platja de Palma és una bona notícia per tothom. El mateix pensa l’Ajuntament de Calvià, que no dona la temporada per perduda.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, apunta que el consistori treballa per aconseguir que, amb la connectivitat aèria reactivada a finals de juny, es pugui recuperar l’activitat i el treball a mitjans de juliol.

Segons els càlculs de l’Ajuntament, la paralització del turisme ha afectat directament 5.000 autònoms de Calvià i prop de 32.000 contractes. Conscient d’això, l’Ajuntament fa feina per esclarir els protocols sanitaris al sector.

“Treballem conjuntament amb el Ministeri i amb l’Institut de Qualitat Turística per tancar els protocols de seguretat a la cadena de valor del turisme, aplicar-ho i mostrar-nos com un destí segur”, assegura Rodríguez.

I és que, diuen, enguany les claus de la temporada són la qualitat del destí i la seguretat sanitària.


El lloguer vacacional manté i fins i tot augmenta les reserves de cara a juliol i agost

16/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris