X

Sánchez proposa una nova pròrroga d’un mes de l’estat d’alarma

El president del Govern central assegura que aquesta ha de ser la darrera ampliació

16/05/2020

Sánchez proposa una nova pròrroga d’un mes de l’estat d’alarma

El Govern central demanarà al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l’estat d’alarma. En aquesta ocasió, l’ampliació seria d’aproximadament un mes. “Ha de ser el darrer estat d’alarma i englobar fins al final de la destacada” ha dit el president Pedro Sánchez.

El president del Govern central ha evitat dir exactament fins a quin dia s’allargaria l’estat d’alarma. Això sí, ha assegurat que es podria anar aixecant per territoris a mesura que arribin al que anomena “nova normalitat“.

Sobre la recuperació del sector turístic, defensa que la recomanació de la Comissió Europea de fer una reobertura gradual de fronteres no es contradiu amb la quarantena obligatòria de 14 dies decretada pel Govern espanyol. Sánchez alerta que la tornada de turistes no s’ha de fer de manera precipitada, perquè Espanya ha de seguir sent una “destinació segura”: “Si donam una passa en fals podríem posar en risc durant molt de temps el crèdit internacional que ens ha costat anys aconseguir”.

El cap de l’Executiu central també ha anunciat una nova línia de crèdits ICO de 20.000 milions d’euros. L’objectiu és donar liquiditat a pimes i autònoms afectats per l’aturada de l’activitat.

16/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris