X

Els formenterers podran nedar a platges i piscines a partir de demà

Mallorca, Menorca i Eivissa esperen poder gaudir d'aquestes activitats a partir de dilluns 25 de Maig

17/05/2020

Els formenterers podran nedar a platges i piscines a partir de demà

Els formenteres podran nedar a platges i piscines a partir de demà. És una de les principals mesures de la fase 2 publicades aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat. Si tot va bé, els ciutadans de Mallorca, Menorca i Eivissa també podran gaudir d’aquestes noves activitats a partir de dilluns 25 de maig. Ara, però, aquestes regles només regiran a les quatre illes que demà entraran a la fase 2: Formentera, El Hierro, La Gomera i La Graciosa.

– Es permetrà l’obertura de les piscines recreatives amb un aforament del 30%, amb cita prèvia i mitjançant torns per evitar aglomeracions. I l’ús de les platges ja serà de forma completa. En ambdós casos, s’haurà de marcar en la superfície la distància de dos metres i cada persona o grup -d’un màxim de 15 persones- haurà de mantenir-se, tovallola inclosa, dins el seu perímetre, exceptuant per anar a nedar.

– També s’obren les instal·lacions esportives cobertes i les piscines, totes dues a un 30% de l’aforament i amb cita prèvia. Es permet l’ús dels vestidors i només es podrà entrenar de manera individual o en parelles si l’esport no exigeix contacte. A les piscines, a més, només podrà nedar un esportista per carrer.

Les persones de fins a 70 anys podran fer esport o passejar a qualsevol hora del dia excepte de 10 a 12 i de 19 a 20, que estaran restringides als majors de 70 i les persones vulnerables. Les comunitats autònomes poden moure aquestes franges dues hores amunt o avall.

– També destaca que es podran reunir fins a 15 persones i podran obrir tots els comerços, també els centres comercials. Això sí, a un màxim del 40 per cent de l’aforament dels establiments. En el cas dels centres comercials, les zones recreatives hauran d’estar tancades i els espais comuns només se poden emprar per transitar al 30 per cent del seu aforament.

– A més es podran celebrar casaments, en qualsevol espai, amb un màxim de 50 persones en llocs tancats i de 100 a l’aire lliure. Als velatoris hi podran assistir 15 persones, si són tancats i 25, a l’aire lliure. També pot augmentar l’aforament de les misses fins al 50 per cent.

Els bars i restaurants tendran més llibertat. Poden obrir l’interior dels seus locals amb un 40% de l’ocupació i respectant sempre les mesures de seguretat. Només es podrà oferir servei en taula amb cambrer i preferiblement amb reserva. Segueixen sense poder obrir les discoteques i els locals d’oci nocturn.

Cines, teatres, auditoris i similars podran obrir amb un terç de l’aforament i amb butaques preasignades.

– En aquesta fase també es permeten, per primera vegada, les visites a centres centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències de gent gran.

NOVES ACTIVITATS PERMESES A LA FASE 1:

Així mateix, el BOE incorpora totalment a la fase 1 de la desescalada la Comunitat Valenciana, la Castella-la Manxa i Andalusia. 32 milions d’habitants notaran l’alleujament de les restriccions pel coronavirus, tot i que la Comunitat de Madrid, Barcelona i àmplies zones urbanes de Castella i Lleó hauran d’esperar i es mantenen de moment a la fase 0.

A partir de demà, a la fase 1, que afecta Mallorca, Menorca i Eivissa, també hi haurà noves activitats permeses.

– Estarà permès caçar i pescar

Els comerços de més de 400 metres quadrats podran obrir, però hauran d’acotar la superfície de l’establiment a aquests 400 metres quadrats. La resta s’emprarà com a zona d’espera. L’ordre també dona via lliure a les rebaixes.

– Cada comunitat, segons la seva situació, podrà decidir si s’obren els centres de dia, garantint sempre la seguretat dels usuaris.


Formentera transita a la Fase 2 a partir del pròxim dilluns
Consulta aquí el BOE amb tota la normativa per a la Fase 2

17/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris