X

Alegria entre els municipis de menys de 10.000 habitants per l’aixecament de les franges horàries

El Govern Central ha d'aclarar si s'aplicarà als nuclis poblacionals o només als municipis

17/05/2020

Alegria entre els municipis de menys de 10.000 habitants per l’aixecament de les franges horàries

Mallorca Menorca i Eivissa continuen a la fase 1. Una fase que presentarà novetats a partir de demà. Els municipis de manco de 10.000 habitants deixaran de tenir franges horàries per als passejos. Això sí, el Govern Central no ha aclarit si seran municipis o nuclis de població. De moment el que sí que sabem és que pobles com Binissalem a Mallorca i Alaior a Menorca, podran gaudir d’aquesta flexibilitat.

L’anunci d’eliminar les franges horàries a alguns llocs ha causat confusió per les diferents interpretacions que n’ha fet el govern en roda de premsa. Així que, en espera de l’ordre ministerial que aclareixi si la nova normativa s’aplicarà a municipis o a nuclis de població, la realitat és que els municipis de manco de 10.000 habitants tendran flexibilitat horària. Un dels pobles que se’n beneficiarà és Binissalem. Allà estan satisfets amb la notícia. Llevar les franges horàries, asseguren els veïnats, facilitarà mantenir la distància de seguretat, també evitar les hores de calor.

A Muro els veïns també estan contents. S’ha acabat per a ells estar pendents del rellotge i de memoritzar els horaris de sortida. Els adolescents, que a totes hores tenen ganes de quedar amb els seus amics, ara ja ho podran fer. Això sí, hi ha veïnats preocupats. Volen que la gent sigui conscient i mantingui les normes. No volen tornar al confinament.

A Menorca, el municipi d’Alaior queda exclòs d’horaris amb l’ampliació a 10.000 habitants, tot i que els seus nuclis poblacionals ja estaven exclosos des de la reinterpretació de la setmana passada. Actualment a Menorca només han de complir els horaris els nuclis urbans de Maó i Ciutadella.

També a Sant Joan de Labritja, a Eivissa, podran gaudir a partir d’ara de passejos a l’hora del dia que vulguin.

17/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris