X

Negocis com els centres comercials i els cinemes reobriran a la Fase 2

El govern central ha publicat les mesures per als territoris que, com Formentera, entraran aquest dilluns a la Fase 2

17/05/2020

Negocis com els centres comercials i els cinemes reobriran a la Fase 2

Formentera podrà reobrir aquest dilluns la Sala de Cultura. Els cinemes i teatres són uns dels negocis que podran reobrir durant la Fase 2. Això sí, ho podran fer amb un màxim de 30 espectadors, si són tancats, i de 200 si són a l’aire lliure.

Primarà la seguretat dels espectadors i dels artistes i es manté el que deia l’ordre ministerial del 9 de maig pel que fa a les condicions damunt de l’escenari: els artistes hauran de mantenir la distància, excepte actors i actrius, si ho requereix l’obra.

L’aforament també serà d’un terç per a museus i biblioteques, on a partir d’ara s’hi podrà llegir i no no només hi haurà préstec. Com a curiositat, es desinfectarà tot regularment excepte els llibres i les publicacions en paper.

En el terreny comercial, a la Fase 2 podran obrir els centres comercials. Formentera no té aquesta mena d’establiments, però els territoris que en tinguin ho faran amb un 30% d’aforament a les zones comunes i del 40% a cada botiga, el mateix que s’estableix en la Fase 2 per al petit comerç.

Als centres comercials es garantirà la distància de seguretat, gel per als clients i neteges regulars. No hi haurà productes de mostra com perfums o telèfons mòbils, per exemple, i es netejaran els provadors de roba després de cada client. Si el client no es queda la peça de roba, s’haurà de desinfectar. Romandran tancades les àrees infantils.

Novetats també per als mercats a l’aire lliure, els mercadets: podran obrir amb un terç de les parades però els ajuntaments podrien habilitar més espai o altres dies de mercat.

Els bars i restaurants podran obrir. No les discoteques i els bars nocturns. Els que obrin, ho hauran de fer amb un 40% d’aforament. No hi haurà productes a la barra perquè els agafin lliurement els clients i les terrasses mantindran el màxim de deu persones per taula que fixa la Fase 1 i els 2 metres entre les taules. Seran obligats els mantells d’un sol ús i els clients no podran tocar les cartes, ni hi haurà setrilleres i dispensadors de torca-boques.

En el cas dels hotels, els bars i restaurants dels hotels funcionaran com la resta de bars i restaurants en aquesta fase. Les zones comunes dels hotels com piscines, zones infantils o salons de banquets han de garantir la seguretat i s’hauran de ventilar cada dues hores.

En aquesta fase 2 es permetran celebracions religioses com casaments. Seran a llocs oberts amb un límit de 100 persones o de 50 si és interior. En qualsevol cas, l’aforament no podrà superar el 50%.


Consulta aquí la guia de la Fase 2
Els formenterers podran nedar a platges i piscines a partir de demà

17/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris