X

Formentera entra avui a la Fase 2 amb les platges obertes al bany

Bars i dels restaurants podran obrir respectant l'aforament d'un 30%

18/05/2020

Formentera entra avui a la Fase 2 amb les platges obertes al bany

Formentera comença aquest dilluns, 18 de maig, la Fase 2 del pla de desescalada que ha elaborat el Govern d’Espanya, sent una de les quatre illes que, al costat de les de la Gomera, La Graciosa i El Ferro a Canàries, està més avançada en el procés de desconfinamiento.

En una entrevista al Matinal d’IB3 Ràdio, la presidenta de Formentera, Alejandra Ferrer, ha celebrat l’entrada en la Fase 2, però també s’ha referit al decret llei del Govern: “Basar la recuperació econòmica en la construcció seria un error. Vivim del paisatge”. 

En concret, la fase 2 permetrà als habitants d’aquesta illa poder reunir-se en grups més amplis de deu persones i visitar a majors i persones amb discapacitat en centres residencials o habitatges tutelats (un familiar per resident), en els centres en els quals no hi hagi casos confirmats de coronavirus (COVID-19), o en els quals no hi hagi cap resident en quarantena per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada del virus.

A més, podran acudir als espais interiors dels bars i dels restaurants, que podran obrir respectant l’aforament d’un 30% i sempre que l’atenció sigui en taula. Els cinemes, teatres i auditoris també podran reobrir encara que amb butaca preasignada i una limitació d’aforament d’un terç.

Igualment, segons va informar aquest diumenge la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, “es podrà usar la platja per a ciutadans en grups de fins a 15 persones, que hauran d’estar separats per més de dos metres de distància. L’activitat que es planteja en el BOE és la del bany”.

Quant als establiments hotelers de l’illa, a partir d’aquest dilluns, 18 de maig, els seus hostes ja podran utilitzar les zones comunes però també amb un 30% d’aforament.

Els espais de culte podran, per part seva, ampliar l’aforament al 50% i les noces es podran celebrar encara que amb un nombre limitat de convidats –un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats–.

En aquesta fase 2 del pla de desescalada estarà previst que es pugui reprendre l’activitat de la caça i la pesca esportiva, que han estat incorporades aquest cap de setmana per als territoris també en Fase 1; així com que el turisme actiu i de naturalesa s’ampliï per a grups més amplis de persones.

A més, les persones de fins a 70 anys podran sortir a practicar esport no professional a l’aire lliure en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 hores i les 12.00 hores i entre les 19.00 hores i les 20.00 hores, que estan reservades per al passeig de persones majors de 70 anys.

D’igual manera, es permetran els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats (amb un terç del seu aforament) i de menys de 400 persones a l’aire lliure; entrenament total en lligues professionals; esport no professional, per a espectacles i activitats esportives a l’aire lliure amb aforament limitat; obertura d’autoescoles i acadèmies amb mesures de distanciament i higiene; en mercats a l’aire lliure, ampliació del nombre de llocs que poden operar a una tercera part dels habituals; i visites a monuments (no activitats culturals) amb un terç del seu aforament.

18/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris