X

Ciutadella tindrà, per primera vegada, bus directe a l’aeroport de Menorca

El nou pla que aquest dilluns aprova el Consell fa arribar el transport públic a tres nuclis que fins ara no en tenien: Cala Llonga, Trebalúger i Binussafúller

18/05/2020

Ciutadella tindrà, per primera vegada, bus directe a l’aeroport de Menorca

Ciutadella tindrà connexió directe d’autobús amb l’aeroport i els residents a nuclis de més de 400 habitants tindran servei de bus. Són algunes de les deficiències històriques que tenia Menorca i que aquest dilluns es repararan amb l’aprovació del nou Pla de de Transport Regular per Carretera que dóna servei a uns 2 milions d’usuaris.

Per anar a l’aeroport de Menorca, els residents a Ciutadella havien d’agafar un bus fins a l’estació de Maó i allà esperar la línia fins a l’aeroport. La majoria evitaven aquest maldecap i anaven a l’aeròdrom amb cotxe particular o amb un servei privat gestionat per una agència de viatges, amb el cost que això implicava. Finalment, la històrica reivindicació de tenir un bus directe serà una realitat a partir de dilluns.

Després de tres anys de diagnosi, el nou pla de transport regular de passatgers per carretera fixa per als propers 10 anys, un total de 45 línies, explotades per les tres mateixes empreses com fins ara, que n’operaven un total de 38. Nuclis com Binisafúller platja, a la costa de Sant Lluís, i la urbanització de Trebalúger as Castell tindran servei públic de bus. Fins ara només tenien autobús escolar. També Cala Llonga, al municipi de Maó, però situada a l’altra banda del port.

Cala Llonga és un dels municipis on hi viuen més de 400 persones durant tot l’any. Aquest és el criteri numèric pel qual el Consell de Menorca ha decidit donar resposta a les necessitats dels seus residents per desplaçar-se a la ciutat. La línia serà operada per Transports Menorca i passarà també pel nucli de Sa Mesquida.

18/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris