X

Calviño demana evitar el ‘renou’ del rescat a Espanya

Espanya valora positivament el fons de 500.000 milions d'euros que vol activar la Unió Europea

19/05/2020

Calviño demana evitar el ‘renou’ del rescat a Espanya

La ministra Nadia Calviño evita parlar d’un eventual rescat a Espanya i es vol centrar en un enfocament comú europeu per afrontar la crisi del coronavirus. En una entrevista a la cadena Ser, la titular d’Economia del Govern d’Espanya valora molt positivament la proposta francoalemanya de crear un fons de recuperació de la Unió Europea de 500.000 milions d’euros i assegura que va en la línia del que havien defensat Espanya i Itàlia.
Per la seva banda, la directora del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha declarat aquest dimarts que la iniciativa de França i Alemanya permetrà assignar una important ajuda pressupostària directa als països més afectats per la crisi. Una idea en la qual ahir insistiren tant Emmanuel Macron com Angela Merkel.
La gran novetat del plà és que es tractarà de transferències i no de préstec. Els receptors no hauran de tornar les quantitats sinó que la UE assumiria aquesta càrrega i es repartirà en virtut del que contribueixi cada país al fons comu. Ara els parlaments europeus hauran de ratificar les mesures

19/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris