X

La situació de les dones víctimes de violència de gènere s’ha agreujat durant l’estat d’alarma

Han hagut d'estar confinades amb els seus agressors

19/05/2020

La situació de les dones víctimes de violència de gènere s’ha agreujat durant l’estat d’alarma

La situació de les dones víctimes de violència de gènere s’ha agreujat durant l’estat d’alarma. Han hagut d’estar confinades amb els seus agressors, pràcticament sense poder sortir. El col·lectiu més vulnerable ha estat, com sempre, les dones grans.

Segons la policia nacional, les denúncies durant el confinament han minvat respecte de les de l’any passat. Recorden, però, que això no significa menys violència de gènere.

A més, durant l’estat d’alarma, han notat un lleuger increment de les trucades al 091 per part de persones fora del nucli familiar.

Les institucions han posat en marxa una sèrie de campanyes per posar-se al costat de les víctimes. Cartells com aquest de l’Institut Balear de la Dona s’han penjat a supermercats i blocs de pisos per informar-les què podien fer per donar a conèixer la seva situació. També s’ha posat en marxa un servei de denúncia per whatsapp i s’ha habilitat la contrasenya “mascareta 19” a les farmàcies.

El govern central destinarà a la nostra comunitat 4,3 milions d’euros enguany dins el Pacte d’Estat de Violència de Gènere, per millorar les xarxes de serveis socials a les víctimes i per acompanyar-les, reforçar la inserció sociolaboral, fer campanyes de sensibilització i prevenció i donar suport als menors.

19/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris