X

Els para-sols i les gandules desapareixeran d’algunes platges per la renúncia de les concessionàries

La FELIB posa en marxa la Comissió de Platges per resoldre els dubtes i ajudar els ajuntaments costaners a salvar la temporada

20/05/2020

Els para-sols i les gandules desapareixeran d’algunes platges per la renúncia de les concessionàries

La platja de Calvià durant l'estat d'alarma, encara sense servei de gandules o para-sols.

Tots els ajuntaments es preparen per tenir les platges a punt a partir de la setmana que ve, quan es començarà a permetre el bany. Però les empreses que s’encarreguen del servei de socorrisme o neteja o bé hi han renunciat o bé renegocien els contractes amb els consistoris. És el cas de Manacor, on ha renunciat l’empresa que gestionava les platges. “Enguany a les platges de Manacor no hi haurà gandules ni para-sols, però sí que hi haurà servei de neteja perquè l’arena estigui tan neta com sigui possible i l’Ajuntament planteja que entitats o empreses del tercer sector social puguin assumir la neteja de les platges del municipi”, ha explicat la regidora de Turisme de Manacor, Maria Antònia Truyols.

Davant aquest escenari, la FELIB ha creat la Comissió de Platges, que té per objectiu aclarir les incerteses i posar en comú les reclamacions que els ajuntaments tenen en aquest sentit. I és que amb les perspectives d’entrada la setmana que ve a la fase 2 de desescalada, en què es permetran els banys a la mar, i en previsió que en la fase 3 es puguin començar a instal·lar gandules o para-sols, els municipis es preparen per iniciar aquestes activitats. En aquest sentit la FELIB ja ha negociat amb el Govern que els ajuntaments enguany puguin reduir el nombre de socorristes. “Hem negociat amb la Direcció General d’Emergències del Govern perquè els ajuntaments puguem readaptar els plans de vigilància i seguretat de les platges a la nova situació d’enguany i en aquest sentit, tot i que hi haurà d’haver socorristes, potser no fa falta que hi siguin amb la mateixa densitat que altres anys”, ha assegurat Josep Marí, el president de la Comissió de Platges de la FELIB i batle de Sant Josep de sa Talaia.

A Alcúdia també es preparen perquè les platges puguin acollir els primers banyistes. El consistori ja ha començat a instal·lar els para-sols. En tot el municipi enguany només s’instal·laran la meitat de gandules i para-sols que altres anys amb l’objectiu que els usuaris de les platges puguin respectar la distància de seguretat. A més, el consistori alcudienc també ha posta en marxa un comitè per establir el protocol de prevenció i actuació a les platges per mor de la pandèmia.

I és que davant la situació que deixa la desescalada cap a la nova normalitat, molts altres ajuntaments es preparen per assumir directament la neteja o el servei de socorrisme, que hauran de pagar de les arques municipals.”Hem de seguir tenint platges de revista, han d’estar netes, hi ha d’haver vigilants, han d’estar nivellades perquè no hem d’oferir una imatges de deixadesa en un lloc tan important com són les cales i les platges”, ha defensat el president de la Comissió de Platges de la FELIB, Josep Marí.

20/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris