X

Les obres de reconstrucció dels camins de la Serra de Tramuntana malmesos per les torrentades de l’any passat ja han començat

El Ministeri de Medi Ambient ha invertit prop d´1 milió d'euros

21/05/2020

Les obres de reconstrucció dels camins de la Serra de Tramuntana malmesos per les torrentades de l’any passat ja han començat

Fa prop d’un mes, en plena crisi sanitària, es van iniciar les obres del camí de Muntanya de Miner, a Campanet. Es canvia el paviment del camí que fa anys està esboldragat i que les pluges del mes de setembre passat varen agreujar.
Les obres les executa l’empresa pública TRAGSA i les financia el Ministeri de Medi Ambient. A més del camí de Mina, també es faran obres de reconstrucció a una àrea que afecta els municipis de Selva, Campanet, Escorca i Pollença.
Les obres varen ser declarades d’emergència, per això es van iniciar tot i la declaració de l’estat d’alarma. Molts d’aquests camins van quedar pràcticament intransitables, especialment en el patrimoni públic forestal com les muntanyes catalogades d’utilitat pública de la Comuna de Caimari, Miner Gran i Mortitx. La xarxa vial conformada per aquests camins i pistes de muntanya resulta bàsica i imprescindible per a accedir a diverses finques agroforestals. Cobreix, a més, superfícies declarades Zona d’Alt Risc d’Incendi forestal (ZAR), segons l’establert en el IV Pla de Defensa contra incendis forestals.

21/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris