X

Obrin els primers agroturismes de les Balears després del confinament

Un 7 per cent d'aquests allotjaments han decidit obrir i en la majoria dels casos acullen famílies de Mallorca

22/05/2020

Obrin els primers agroturismes de les Balears després del confinament

//espasformentera.com

Els pocs agroturismes que estan oberts a les Balears aquests dies poden donar servei a totes aquelles famílies de les illes que volen passar un cap de setmana fora dels seus domicilis particulars. Segons el president de  l’Associació Balear d’Agroturismes i de Turisme Interior, Miquel Artigues,  al voltant del  7 per cent d’aquests establiments han decidit obrir les seves portes i en la majoria dels casos acullen famílies mallorquines. Ho fan per compensar les poques reserves que han rebut durant aquest mes de maig. Ara, estan a l’espera de que comenci la temporada turística que preveuen  que es podria iniciar a l’equador del mes de juny.

Els propietaris d’aquests tipus d’allotjaments pensen que es convertiran en l’opció preferent per a la majoria de turistes aquest estiu, ja que es troben envoltats de natura i en espais oberts, la qual cosa permet garantir més fàcilment la distància de seguretat sanitària.

Formentera és l’única illa de les Balears que es troba a la fase 2 del desconfinament. Una circumstància que no ha marcat la diferència a l’hora de reactivar l’economia i fer que establiments com els agroturismes puguin obrir les seves portes. Així, ho ha afirmat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio Nura Sánchez, copropietària de l’agroturisme Es Pas, a Es Caló de Sant Agustí. També ha comentat que tot i aquesta aturada pel coronavirus, a Formentera hi ha una molt bona previsió de reserves de cara als mesos de juliol i agost.

A Eivissa, Joan Joan Marí , propietari de l’agroturisme Xarc a Santa Eulària d’es Riu. Espera amb impaciència que comenci la temporada turística. Ja que fa dos mesos i mig que no tenen reserves i estan a l’espera de que s’obrin ports i aeroports.

A Menorca a l’agroturisme Biniatram situat a Ciutadella, sí que han rebut peticions de reserves per part de famílies mallorquines. Però el seu propietari, Toni Tomàs, diu que molt poques. Ells esperen aconseguir la nova normalitat a partir del mes d’agost.

Mentre que Miquel Pons, propietari de l’agroturisme Son Alzines d’Escorca a Mallorca i treballador de la companyia aèria Eurowins, opina que els primers turistes podrien arribar a les Balears a partir del 20 de juny. Pel propietari d’aquest agroturisme a Mallorca, el coronavirus també ha colpejat les seves previsions de reserves, i ha vist com s’han anat produint cancel.lacions pels mesos de juny i juliol.


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia completa d’IB3 Ràdio

22/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris