X

VOX fa una crida a col·lapsar els carrers amb cotxes particulars en una caravana “per Espanya i la llibertat”

A Balears, la marxa se celebrarà a Palma, Maó, Eivissa i Formentera a partir de les 12.00 hores

23/05/2020

VOX fa una crida a col·lapsar els carrers amb cotxes particulars en una caravana “per Espanya i la llibertat”

Vox espera col·lapsar aquest dissabte el centre de totes les capitals de província amb la seva convocatòria als ciutadans a manifestar-se en els seus cotxes particulars per protestar contra la gestió del Govern en la crisi del coronavirus i demanar la seva dimissió.

A Balears, la denominada ‘Caravana per Espanya i la seva llibertat’ se celebrarà a Palma, Maó, Eivissa i Formentera a partir de les 12.00 hores.

A Palma, arrencarà a Via Portugal, Via Alemanya i transcorrerà fins a l’Avinguda Gabriel Alomar, Avinguda Adolfo Suárez, Avinguda Gabriel Roca, Avinguda Argentina, Passeig Mallorca i, de nou, Via Portugal.

Mentrestant, a Maó l’inici serà a la carretera general, passant per carrer Ciutadella, Avinguda José María Quadrado, l’Esplanada, carrer Ses Moreres, És Cos de Gràcia, Camí de Gràcia, Ronda de Maó (carrer Francesc Femenies), Avinguda Fort de l’Eau, Costa de Corea, carrer Moll de Llevant, Costa de ses piquis, carrer del Sol, carrer d’Isabel II, Plaça Constitució, Carrer de Sant Roc, carrer s’Arraval, carrer Ciutadella i retorn a la carretera General.

A Eivissa, l’inici serà a la rotonda del Port (rotonda de Pacha), continuarà per Avinguda de Santa Eulàlia, Avinguda de Bartolomé Roselló, i finalment per Avinguda d’Isidor Macabich. I, a Formentera, arrencarà a la rotonda de San Francesc i continuarà pel carrer Pla del Rei fins a la rotonda de Ca Ramon.

Per a assegurar-se l’autorització, Vox ha organitzat una marxa de cotxes i ha insistit en la seva voluntat que es respectin totes les mesures sanitàries i de distanciament social. Als ciutadans que secundin la protesta, el partit només els demana que portin dues coses, màscares i banderes d’Espanya.

Des de fa dies es reprodueixen protestes d’aquest tipus als carrers de moltes ciutats. Vox ha assegurat insistentment que aquestes mobilitzacions són “espontànies” de ciutadans farts amb el Govern, però no ha dubtat a recolzar-les i animar a la població a continuar protestant.

Amb aquesta convocatòria Vox vol portar al carrer l’oposició frontal a la gestió de la crisi del Covid-19 que ja ha manifestat en el Congrés i que ha portat al partit a votar en contra de les últimes pròrrogues de l’estat d’alarma.

Al seu judici, l’Executiu de Pedro Sánchez està utilitzant aquest mecanisme com “un estat d’excepció encobert” amb el qual està restringint drets i llibertats bàsiques dels ciutadans i, per tant, intentarà allargar-lo tot el que pugui.

Vox proposa recórrer a altres lleis constitucionals per controlar la desescalada (com les lleis de Seguretat Nacional o de Salut Pública) i defensa la necessitat de reactivar l’economia com més aviat millor per evitar la “fallida” del país.

Els dirigents del partit participaran a la manifestació de la província a la qual resideixin i la cúpula encapçalarà la marxa motora de Madrid, que ha previst un recorregut quadrangular amb el punt de sortida a la plaça de Cibeles. Està previst a més un discurs del seu líder, Santiago Abascal, des del seu propi vehicle particular que serà retransmès en directe per EsRadio i la televisió Toro TV.

Les caravanes començaran a les 12.00 hores i, a Madrid, la capçalera de la marxa s’organitzarà a la zona de davant de la Biblioteca Nacional, a la cantonada amb el Carrer de la Marina Espanyola i en ella estaran els responsables nacionals de Vox que acudeixin a la concentració.

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris