X

Palma aprova la delimitació de les Zones d’Especial Interès Turístic per reduir el consum d’alcohol al carrer

Les zones que s'ha inclòs en aquestes categories s'ubiquen principalment a Platja de Palma i al centre de la Ciutat. En concret es tracta de l'Avinguda Gabriel Roca (des del número 1 fins a la Torre de Peraires), tres trams del carrer de Joan Miró, tota la zona de Platja de Palma i el centre de Ciutat delimitat entre les avingudes i el passeig Marítim

23/05/2020

Palma aprova la delimitació de les Zones d’Especial Interès Turístic per reduir el consum d’alcohol al carrer

L’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma ha aprovat la delimitació de les zones considerades d’Especial Interès Turístic (ZEIT), que té com a objectiu reduir les conductes incíviques, el consum abusiu d’alcohol i les molèsties que això genera als veïns.

Les zones que s’ha inclòs en aquestes categories s’ubiquen principalment a Platja de Palma i al centre de la Ciutat. En concret es tracta de l’Avinguda Gabriel Roca (des del número 1 fins a la Torre de Peraires), tres trams del carrer de Joan Miró, tota la zona de Platja de Palma i el centre de Ciutat delimitat entre  les avingudes i el passeig Marítim.

En totes aquestes zones, queda prohibida l’exposició i publicitat de productes d’alcohol, tant a l’interior com a les terrasses o façanes dels locals. També es prohibeix la “incitació al consum massiu o inadequat d’alcohol mitjançant publicitat, promoció o qualsevol altre tipus de reclam” que es facin a l’interior dels establiments, així com la venda d’alcohol fora dels horaris establerts o la incitació al consum d’alcohol entre menors.

A més, la platja de Palma, es prohibeix la publicitat dinàmica, així com la venda i el consum de menjar a la via pública als carrers Joaquim Verdaguer i Cartago, per reduir el renou i afavorir el descans dels veïns.

Pel que fa als anomenats “biergarden” del carrer Pare Bartomeu Salvà, per evitar que es formin aglomeracions de gent al carrer, s’obligarà als establiments a delimitar físicament el perímetre dels seus recintes (com a mínim el 80 per cent). Les delimitacions s’hauran de fer mitjançant elements fixos que impedeixin de forma efectiva l’entrada per qualsevol lloc que no siguin les entrades i sortides determinades a la llicència.

Aquestes restriccions seran vigents des de l’1 d’abril fins el 30 de setembre i tenen com a objectiu donar resposta a les reivindicacions de les associacions i entitats veïnals que fa anys que demanen solucions als problemes de renou i conductes incíviques amb els quals han de conviure.

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris