X

Dos nous contagis de coronavirus a les Illes (2.039 en total) i cap nova defunció

El nombre de casos actius de COVID-19 a les Balears descendeix als 227, cinc menys que aquest divendres

23/05/2020

Dos nous contagis de coronavirus a les Illes (2.039 en total) i cap nova defunció

Balears ha notificat en les últimes hores dos contagis més de coronavirus (COVID-19). Des de l’inici de la pandèmia fins a aquest dissabte s’han detectat 2.039 casos a les Illes, segons dades del Servei d’Epidemiologia del Govern, transmesos al Ministeri de Sanitat.

En les últimes 24 hores, no s’ha registrat cap nova defunció, després que aquest divendres es notifiqués una defunció, i es manté en 222 el total dels qui han mort a causa de la malaltia. A més, han produït set noves altes, amb la qual cosa la xifra de persones que han superat la malaltia a l’arxipèlag s’eleva fins als 1.590 pacients.

D’aquesta manera, el nombre de casos actius de COVID-19 a Balears descendeix als 227, cinc menys que aquest divendres.

Per illes, els casos confirmats per PCR són 1.786 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i cinc a Formentera. En total, s’han dut a terme 92.154 proves en els laboratoris públics de Balears (72.440 PCR i 19.714 proves d’anticossos).

SITUACIÓ ALS HOSPITALS DE LES ILLES:

Quant a la situació als hospitals, a Mallorca hi ha 116 persones hospitalitzades, 27 de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva (UCI). Un total de 64 reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), encara que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

Mentrestant, a Menorca, hi ha cinc persones hospitalitzades, de les quals dues estan a l’UCI i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades, de les quals quatre d’elles en l’UCI. Altres quatre persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

D’altra banda, fins al moment s’han detectat un total de 355 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 17,4% dels 2.039 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara.

De tots aquests casos, actualment hi ha 61 professionals sanitaris que són positius actius, la qual cosa suposa el 0,3% dels 16.000 professionals que treballen en la sanitat de Balears. Un total de 113 estan en vigilància activa.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Quatre residents i un treballador de les residències de persones majors de les Illes contagiats de coronavirus (COVID-19) han rebut l’alta en les últimes hores, segons dades del Govern balear.

No s’han produït defuncions respecte a aquest divendres i tampoc s’han produït nous contagis. Així, les xifres de casos actius continua baixant.

Actualment, hi ha 55 usuaris de residències amb contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 205 han superat la infecció i 87 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

D’altra banda, quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou. Han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.


L’evolució de la Covid-19

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris