X

La FELIB, preocupada per les possibles indemnitzacions que provoqui l’eliminació dels falsos urbans

El decret de protecció del territori preveu eliminar aquesta categoria de sòl

23/05/2020

La FELIB, preocupada per les possibles indemnitzacions que provoqui l’eliminació dels falsos urbans

Els falsos urbans són uns espais aferrats als nuclis de població però que no tenen cap servei i no han estat urbanitzats. Per tant, es tracta de futurs terrenys industrials, de serveis urbans o urbanitzables que tenien reservats els ajuntaments per a futures ampliacions.

El decret de protecció del territori preveu eliminar aquesta categoria de sòl, la qual cosa preocupa els batles dels municipis i molts d’inversors que havien adquirit terrenys amb una perspectiva de futur. La FELIB està intranquil·la per la situació legal en què els pugui deixar.

Antoni Salas reclama que, abans d’aprovar aquestes normes, es consulti amb els municipis per poder participar en la presa de decisions que els regula directament. Unes restriccions que afectaran també aquelles zones urbanitzables en les quals falten els serveis bàsics.

Els municipis amb major extensió de territori també n’estaran afectats ja que limitarà el seu creixement.

Segons els batles consultats per IB3 Notícies, no reservaven aquests terrenys per a un boom de la construcció, sinó per poder donar cobertura de serveis i activitat als seus municipis.


Constructors i promotors immobiliaris es mostren contraris al decret llei de protecció del territori

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris