X

Cada municipi podrà limitar l’aforament de les platges

A la platja d'en Bossa, l'ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones; a de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes i a Cala Major, de 1.400 persones

23/05/2020

Cada municipi podrà limitar l’aforament de les platges

Els ajuntaments podran establir regles a cada municipi sobre quanta gent pot anar a cada platja i quant de temps poden estar-hi, per tal de garantir que tothom les pugui gaudir en condicions d’igualtat i seguretat.

A les platges hi podran anar grups de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància de 2 metres, tant entre les persones com entre les tovalloles. Quan siguin grups de convivents, no caldrà mantenir la distància.

Les dutxes i, en cas que n’hi hagi, els vestuaris, es podran fer servir però per torns d’una persona, excepte les persones dependents, que podran fer-ho acompayades.

El Ministeri deixa en mans dels ajuntaments establir els aforaments de les platges. Per calcular l’aforament, es partirà de 4 metres quadrats per banyista i, pel que fa a la superfície de la platja, es restaran els sis primers metres des de la vorera de mar.

Amb aquests paràmetres, a la platja d’en Bossa, a Eivissa, la xifra d’ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones. A la platja de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes mentre que, a la platja palmesana de Cala Major, l’aforament màxim seria de 1.400 persones.

Per això, les autoritats demanen prudència. I encara que no marquin espais al terra, la majoria de municipis sí que augmentaran la vigilància a través de les policies municipals i els serveis de socorrisme.

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris