X

Els veïns d’Establiments volen que reobri el seu centre sanitari

L'IB-Salut reitera que la seguretat del pacient és el més important i recomana als usuaris afectats que facin les consultes mèdiques per via telefònica

23/05/2020

Els veïns d’Establiments volen que reobri el seu centre sanitari

L’associació de veïns d’Establiments denuncia que un miler de malats crònics i molt majors, que els correspon la Unitat Bàsica de Salut d’Establiments, a Palma, no visiten els seus metges des de la declaració de l’estat d’alarma. El centre està tancat i els deriven al de Camp Redó. La majoria no tenen com anar-hi, i no poden pujar a un autobús tot sols.

Són ancians, molts amb més de 80 anys i malalties cròniques, que setmanalment feien visites mèdiques en aquesta Unitat Bàsica de Salut.

Des de l’inici de l’estat d’alarma han tancat, diuen que no poden atendre les dues línies de pacients: els crònics i els que podrien presentar símptomes de coronavirus. Que els derivin a Camp Redó no els resol res.

Na Catalina té els seus pares grans i amb patologies. Fa més de dos mesos que no els visita el metge, les consultes telefòniques no sempre resolen els dubtes. Per a ella, són insuficients.

Almanco l’infermer d’Establiments, que ara és a un altre PAC, visita els veïns després de la seva jornada laboral i els fa les cures necessàries. Diuen que se senten menys abandonats, però ja tenen ganes que torni a obrir el seu centre.

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris