X

Una trentena de voluntaris d’Inca sumen forces per ajudar els que més ho necessiten

En les primeres setmanes de confinament, l'Ajuntament ha passat d'atendre 300 a 1.300 persones en situació de vulnerabilitat

23/05/2020

Una trentena de voluntaris d’Inca sumen forces per ajudar els que més ho necessiten

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un projecte de voluntariat per ajudar les famílies més vulnerables. Cada setmana, recullen aliments dels supermercats del municipi i els donen a entitats que fan feina amb els que més ho necessiten. En les primeres setmanes de confinament, el consistori ha passat d’atendre 300 a 1.300 persones.

Na Silvia i en Miquel son dos dels 30 voluntaris del projecte Inca Repunta. És la fòrmula que ha llançat l’Ajuntament d’Inca i l’entitat Ink Jove per articular un equip de voluntaris que ajuden les famílies que més ho necessiten. Des de fa tres setmanes, cada divendres i dissabte omplen carrets de menjar a les portes dels supermercats gràcies als donatius que, altruistament, fa la gent.

Les de n’Ambar són unes de les mans que sumen per aportar el seu granet de sorra i ajudar les famílies més vulnerables. En les primeres setmanes de confinament, l’Ajuntament d’Inca ha quadruplicat el nombre de persones que atenen: han passat de 300 a 1.300 persones, en total, 375 famílies en situació de vulnerabilitat per mor de la pandèmia.

La majoria són autònoms que no han pogut aixecar la persiana o treballadors de l’hosteleria que no han cobrat els ERTOs, tal i  com explica la coordinadora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Inca, Simona Payeras, qui resumeix l’essència del projecte en quatre paraules: gent que salva gent.

 

23/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris