X

La premsa internacional es fa ressò de l’anunci de Sánchez de reobrir les portes al turisme estranger

Fem un repàs de les impresions en els diferents rotatius estrangers sobre l'anunci del president espanyol d'ahir dissabte

24/05/2020

La premsa internacional es fa ressò de l’anunci de Sánchez de reobrir les portes al turisme estranger

Portada de la web de "The Guardian"

La premsa internacional s’ha fet ressò de l’anunci que va fer ahir dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de reobrir els ports i aeroports de tot el territori espanyol per tal de reactivar el turisme estranger.

El rotatiu “The Guardian” explica que Espanya reobrirà les seves portes als turistes estrangers a partir del mes de juliol i trasllada les paraules de Pedro Sánchez de “garantir la seguretat dels visitants i dels locals a mesura que el país surti dels bloqueigs de coronavirus més estrictes d’Europa”.

Així mateix explica que, tal com va anunciar ahir Sánchez, els turistes ja poden començar a planificar les vacances a Espanya, perquè “Espanya necessita el turisme i el turisme necessita seguretat tant en origen com en destinació. Garantirem que els turistes no corrin cap risc, ni suposin cap risc per al nostre país”, cita The Guardian.

També recullen les declaracions del president espanyol els diaris “The Financial Times” i “The Independent”, fent incidència en les garanties per a la seguretat dels turistes en un país amb “un dels bloquejos de coronavirus més draconians d’Europa”, assegura aquest últim. El diari explica que més de 18 milions de turistes britànics van visitar Espanya les vacances de l’any passat, el mercat més gran per nacionalitat.

“The Independent” recupera també el missatge especial que va fer Sánchez per als turistes britànics, en resposta a aquest mateix rotatiu durant la sessió informativa d’ahir diumenge, en dir que “la connexió entre Espanya i la Gran Bretanya és total en molts aspectes des de punt de vista de l’economia i el turisme. Volem oferir l’absoluta solidaritat a la societat britànica en aquest moment”.

Pel que fa a la premsa alemanya, el “Mallorca Zeitung” titula “El primer ministre espanyol fa una crida a la planificació de vacances” i explica que el president va confirmar ahir que es limitaran les restriccions d’entrada al juliol i que el país es troba en el seu darrer esprint per lluitar contra la pandèmia.

El diari també fa incidència en la pregunta que alguns periodistes varen fer al president de manera reiterada sobre la possibilitat d’obrir Espanya una mica abans per als residents. “Malgrat les reiterades peticions, el cap del govern socialista va evitar donar detalls”, conclou el rotatiu, i afegeix que la reactivació del trànsit turístic fa setmanes que es troba en negociació, també en àmbit europeu.

“Vacances a Mallorca: Espanya permet als turistes entrar-hi des del juliol”, titula el Berliner Zeitung, que diu que després d’Itàlia, Espanya anuncia la reobertura als estiuejants i explica que la companyia TUI ja planeja vols internacionals, no només cap a Mallorca.

Recull aquesta mateixa informació el rotatiu de Frankfurt “Frankfurter Rundschau”. En un mateix titular assegura que “Espanya vol obrir fronteres als turistes: Turquia també espera als turistes alemanys” i diu que “Des de principis de juliol, els turistes podrien tornar a Espanya “en condicions de seguretat”. Aquest diari també recorda que el turisme és un important sector econòmic per a Espanya, que ha patit especialment la crisi del coronavirus.

El diari francès de referència “Le Monde” diu que pel “primer ministre espanyol el pitjor ja ha passat” i explica que Itàlia i Espanya, dos dels països més afectats per la pandèmia, han anunciat la reobertura aquest estiu als turistes estrangers. “Al juliol, per a Espanya, mentre que Itàlia reobrirà les fronteres el 3 de juny i, mentrestant, tornarà a obrir els llocs històrics i culturals”, afirma el rotatiu.

També explica que Madrid i Barcelona, són els dos centres principals de contagi a Espanya, però que prest podran iniciar el desconfinament i recorda que el govern espanyol imposa una quarantena als viatgers que desitgin entrar al territori espanyol, que “s’hauria d’aixecar quan s’obrin les fronteres al turisme”, assegura.

24/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris