X

Sánchez demana als presidents autonòmics que potenciïn el turisme nacional

El Govern espanyol està elaborant protocols per  implantar mesures de seguretat en l'àmbit turístic com a pas necessari per garantir un retorn segur a la normalitat en aquest sector

24/05/2020

Sánchez demana als presidents autonòmics que potenciïn el turisme nacional

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha demanat aquest diumenge als presidents autonòmics que potenciïn sobretot el turisme nacional perquè aquest doni “embranzida i tiri del carro” de cara a la temporada d’estiu, i ha anunciat que la ministra del sector, Reyes Maroto, convocarà pròximament el Consell Interterritorial per consensuar mesures amb totes les comunitats.

Segons han informat fonts autonòmiques, Sánchez ha comunicat als presidents, a l’onzena reunió que manté amb ells des que es va decretar l’estat d’alarma, que el Govern està elaborant protocols per a implantar mesures de seguretat en l’àmbit turístic com a pas necessari per garantir un retorn segur a la normalitat en aquest sector.

El cap de l’Executiu ha insistit en la idea que ja va anunciar ahir, i és que espera que a la fi de juny o principis de juliol tot el país recuperi la llibertat de moviment. Per això, ha instat als presidents a comunicar a la ciutadania que ja pot començar a planificar les seves vacances per als mesos de juliol i agost, un plantejament que també vol dirigir al turisme estranger.

Encara que no ha concretat la data del Consell Interterritorial, Sánchez considera que aquest és el millor fòrum perquè la ministra debati amb les comunitats autònomes sobre la reactivació de l’activitat turística, després que alguns presidents sol·licitessin una videoconferència monogràfica sobre el tema.

Segons les fonts consultades, durant la reunió el president ha destacat que el turisme, sector en el qual també ha inclòs l’oci i la cultura, ha estat el sector més beneficiat per les línies d’avals ICO, perquè fins al 18 de maig s’han finançat més de 82.000 operacions, la qual cosa ha beneficiat a 64.000 empreses. També ha comentat que gairebé 3 de cada 10 treballadors acollits amb els ERTOs corresponen a les activitats d’hostaleria i turisme.

24/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris