X

El coronavirus s’escampa a l’Amèrica Llatina

El Brasil ja és el segon país del món més colpejat pel coronavirus, on avança de forma descontrolada

24/05/2020

El coronavirus s’escampa a l’Amèrica Llatina

L'epicentre de la malaltia al Brasil continua sent l'estat de Sao Paulo, el més ric i poblat del país, amb uns 46 milions d'habitants, en registrar 6.045 defuncions i 80.558 casos confirmats de coronavirus. EFE/Fernando Bizerra

El Brasil ja és el segon país del món més colpejat per coronavirus: més de 347.398 contagiats confirmats i 22.013 morts. Allà la pandèmia continua descontrolada i els hospitals són a punt de col·lapsar-se. El Perú és el segon país de l’Amèrica del Sud amb més casos: 115.754 i 3.373 morts. Tot i les mesures d’aïllament, la corva de contagis continua augmentant posant en perill el ja feble sistema sanitari del país andí. Els cadàvers s’apilen amb bosses de fems i el personal sanitari no disposa de sistemes de protecció.

Més al nord, a Mèxic, el virus s’escampa ràpidament. A les darreres 24 hores, s’ha superat el rècord de contagiats en un sol dia amb 3 mil nou casos. Ja són 65.856 infectats i 7.179 mil morts. No obstant això, el president del país, Andrés Manuel López Obrador, s’hi ha mostrat optimista. A l’Argentina, amb 11.353 casos i 445 morts, la quarantena s’allarga fins al 7 de juny, ja que la transmissió del virus continua creixent.

Veneçuela ha superat els mil casos confirmats però, de moment, ha registrat 10 morts. El coronavirus ha reactivat les protestes pel desabastiment d’aliments i medicines de la població. Costa Rica, amb més de 900 casos confirmats i una desena de morts, ha imposat l’ús obligatori de les mascaretes.

Nicaragua, amb 279 casos i 17 morts, és el país de l’Amèrica Llatina menys afectat per la COVID-19. Fet pel qual, el Govern de Nicaragua és acusat de silenciar el nombre real de casos i morts. La por al virus afecta la fràgil economia del país nicaragüenc, ja que ha espantat els comerciants i clients dels principals mercats.


El món supera els cinc milions de casos de coronavirus

24/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris