X

Els centres comercials hauran de controlar l’aforament a partir d’aquest dilluns

No només hi haurà un màxim d'ocupació del 30% per a cada centre comercial, sinó que cada botiga també haurà de controlar el límit de cada local, que serà del 40%

24/05/2020

Els centres comercials hauran de controlar l’aforament a partir d’aquest dilluns

Els centres comercials que obrin aquest dilluns a les illes hauran de tancar les zones infantils i les zones de descans, instal·lar mampares de metacrilat en llocs d’informació i atenció al públic o establir un sistema de comptatge de persones i mesures de control de distanciament social, inclòs l’aparcament.

En la fase 2, es contempla l’obertura de l’espai interior de locals de comerç minorista, amb un aforament limitat al 40% i horari preferent per a majors, i l’obertura de centres o parcs comercials, prohibint la permanència en les zones comunes o àrees recreatives.

El personal de seguretat controlarà que es respecti la distància mínima i dispersarà grups de més de dues persones que circulin pel centre, prestant especial atenció a zones d’escales mecàniques i ascensors.

Així mateix, aconsella la col·locació de vinils indicant la distància de seguretat en escales, ascensors, condícies o taulell de benvinguda, així com la desinfecció completa del centre comercial abans de l’obertura, prestant especial atenció a la neteja de les àrees públiques (aparcament, àrees de descans o banys) i dels molls de càrrega i punts de residus.

En la zona d’aparcament, a més de la desinfecció continuada dels punts de contacte habituals i posada a la disposició del client de gel hidroalcohòlic a l’abast, l’Executiu aconsella fomentar el pagament per mitjans electrònics sense contacte.

Igualment, recomana la instal·lació de mampares de metacrilat en llocs d’informació i atenció al públic, així com de dispensadors de gels en diversos punts del centre i especialment en entrades, condícies, punts d’atenció i ascensors, verificant regularment el seu correcte funcionament.

També s’aconsella el tancament de zones infantils o qualsevol altra zona dedicada a alguna activitat del tipus no permesa segons la fase de desescalada d’aquest moment. Les àrees de descans també romandran tancades o es limitaran de manera que es garanteixi el compliment de la distància de seguretat.

Igualment, es recomana la desactivació de directoris digitals i suports en pantalles tàctils interactives i neteja i desinfecció contínua fins i tot estant desactivades.

Així mateix, els centres comercials hauran de suspendre activitats dins del centre que puguin ocasionar formació de grups de persones (esdeveniments, promocions, activitats culturals).

El Govern aconsella, a més, la senyalització amb vinils en el sòl marcant la distància de seguretat entre clients a l’entrada d’hipermercat, condícies, i altres zones de gran afluència, el lliurament d’un protocol de mesures a cada establiment comercial del centre i l’ús de sistemes de vídeo vigilància per a seguiment de les mesures de distanciament i sanitàries.

24/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris