X

El Consell de Govern aprova el decret de protecció del territori

A Mallorca quedaran protegides 51.760 hectàrees de sòl rústic

25/05/2020

El Consell de Govern aprova el decret de protecció del territori

Finalment, el consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el decret llei de mesures urgents de protecció del territori. L’estimació de l’executiu és que aquest decret protegirà 400 hectàrees de sòl urbanitzable a les Illes. I és que es desclassificaran urbanitzables que no s’hagin desenvolupat, com pugui ser Son Puigdorfila a Palma.

En segon lloc, la norma també preveu que 200 hectàrees dels anomenats “falsos urbans” també quedin sense poder edificar. Es farà mitjançant una suspensió de llicències fins desembre del 2022 en aquests urbans no consolidats sense serveis bàsics, i els consells hauran de fer los desaparèixer del seu planejament adaptant-se al pla territorial.

En tercer lloc, s’estima que a Mallorca quedaran protegides 51.760 hectàrees de sòl rústic, un 15% del territori. Es prohibeix la construcció d’habitatges unifamiliars aïllats en sòl rústic en àrees de prevenció de riscos a l’illa. En queden excloses Eivissa i Formentera perquè ho acaben de legislar i Menorca, perquè ja estan prohibits els habitatges en tot el sòl rústic. Es redueix de 1.500 metres cúbics a 900 el volum màxim d’edificació permès en sòl rústic i també la dimensió de la piscina, només una per habitatge. Aquest consell de Govern també ha modificat el decret de reactivació econòmica i no es permet ara la construcció de marines seques en sòl rústic protegit.

El Govern entén que aquest decret de protecció del territori està pensat perquè no pugui donar peu a indemnitzacions, com havia succeït amb anteriors normatives.

25/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris