X

Fort increment de les reserves turístiques després de l’anunci de Pedro Sánchez

Iberostar farà una prova pilot a nivell mundial amb l'obertura d'un hotel a Mallorca dia 8 de juny

25/05/2020

Fort increment de les reserves turístiques després de l’anunci de Pedro Sánchez

Els mercats turístics han ressuscitat després de l’anunci del president del govern central, Pedro Sánchez, sobre el reinici de l’activitat turística a Espanya a partir del juliol. Ho constaten alguns dels principals operadors turístics i plataformes especialitzades.

Aquest anunci ha ocasionat ja un increment de les reserves turístiques per a l’estiu amb destinació Balears, especialment des del mercat espanyol i portuguès, segons les dades de l’operador turístic Logitravel. La venda de paquets per al juliol i l’agost ha crescut un 55 % comparant les dades de dissabte 23 (data de la compareixença de Pedro Sánchez) amb les de diumenge 24. La facturació ha crescut un 125 %. Les Balears i les Canàries representen el 90% de les noves reserves.

La plataforma professional TravelgateX també ha notat la revifalla de les vendes durant el passat cap de setmana, i esperen que en els pròxims dies s’acceleri. Amb dades de diumenge, dia 24 de maig, les Balears se situen com a quarta comunitat més sol·licitada, per davall d’Andalusia, Canàries i Catalunya, en aquest ordre. Els analistes de TravelgateX tenen clar que “el turisme intern és el que més es mobilitzarà en els pròxims mesos”. De les reserves cap a les Balears fetes dia 24 de maig, el 60% eren des d’Espanya i un 27% des del Regne Unit.

La Federació Hotelera de Mallorca s’ha mostrat satisfeta per la decisió de reactivar el sector a partir del juliol, però demana que les Balears puguin fer una prova pilot abans, del 15 al 22 de juny, “aprofitant sinèrgies amb països com Alemanya”, segons ha declarat la presidenta de la patronal hotelera, Maria Frontera. Ha demanat que a partir del 22 de juny mateix els aeroports balears ja es reobrin a vols internacionals turístics.

Segons ha pogut saber IB3 Notícies, Iberostar ha triat un dels seus hotels a la Platja de Palma, concretament l’Iberostar Cristina, de quatre estrelles, per dur a terme la prova pilot d’obertura a escala mundial, incorporant les noves mesures per la Covid-19. Serà previsiblement dia 8 de juny en un test que durarà dues setmanes en el qual participarà la família Fluxà i empleats de la cadena.

A partir del 26 de juny, el grup hoteler preveu obrir esglaonadament entre 5 i 7 hotels dels 21 que té a les Balears (un 30% de la planta aproximadament), però els plans s’ajustaran a l’evolució sanitària i a la demanda. També obrirà 3 hotels a les Canàries durant el mes de juny. A Andalusia ho farà partir del juliol. Després obriran portes els establiments de la cadena balear a altres països europeus i llatinoamericans.

De moment, Iberostar veu com el mercat ha reaccionat positivament a l’anunci del Govern central. Han notat que, per primera vegada en mesos, les reserves per a l’estiu superen les cancel·lacions. Tot i així, les vendes continuen clarament per sota del nivell de l’any passat. S’incrementa molt la quantitat de cerques a internet dels seus hotels. El volum més important de reserves és per al mes d’agost. Per nacionalitats, predominen els clients espanyols, seguits dels alemanys i, de lluny, els britànics.

25/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris