X

Els veïnats i la plataforma Ponent Potent de Palma celebren que s’hagin eliminat els 700 nous habitatges previstos a Son Puigdorfila

La plataforma sol·licitarà a l'Ajuntament que els terrenys es converteixin en un nou parc que permeti ampliar el bosc de Bellver.

26/05/2020

Els veïnats i la plataforma Ponent Potent de Palma celebren que s’hagin eliminat els 700 nous habitatges previstos a Son Puigdorfila

Perímetre del que havia de ser la urbanització de Son Puigdorfila, amb 700 habitatges, noves escoles i un centre comercial.

Una de les possibles urbanitzacions que esborra del mapa el nou decret llei de mesures urgents de protecció del territori és Son Puigdofila Nou, a la zona de Ponent de Palma. Els veïnats i la plataforma Ponent Potent, que s’oposava al projecte, han explicat a IB3 Ràdio que reclamaran a Cort que tota la zona es converteix en un gran parc que s’uneixi al bosc de Bellver.

El decret llei de mesures urgents de protecció del territori que ahir va aprovar el Govern ha aturat el projecte d’urbanització de Son Puigdorfila Nou, que preveia la construcció de més de 700 habitatges, noves escoles i un centre comercial. L’Associació de Veïnats de Son Rapinya i també la plataforma Ponent Potent demanaran ara que Son Puidorfila es converteixi en un parc públic i un nou pulmó verd de Palma.

“Si aconseguim que aquest espai acabi essent un parc públic s’uniria el bosc de Bellver i es crearia un corredor verd que passaria per Son Puigdorfila Nou, Son Puigdorfila Vell i Son Quint; aquest camí, que seria l’entrada natural a la Serra de Tramuntana pot ser l’autèntic pulmó verd de Palma”, ha explicat a IB3 Ràdio la presidenta dels veïnats de Son Rapinya i una de les portaveus de la plataforma Ponent Potent, Marisa Bonache.

Aquesta valoració la comparteix la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma. El seu president considera positiu que, amb el decret aprovat ahir, el futur Pla General de Palma deixi enrere els grans projectes urbanitzadors.

“La zona urbana de Palma sempre limita amb zones rústiques que s’han de desenvolupar posteriorment, per tant protegir aquestes zones també suposarà un límit en el creixement i en el número d’habitants de la ciutat i nosaltres creim que és una bona mesura perquè Palma conservi el seu caràcter i pugui ser una ciutat més amable”, ha explicat el president de la Federació d’Associacions de Veïnats, Joan Fortesa.

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris