X

Es reactiva l’interès turístic per les Balears, on els hotelers ja assumeixen que baixaran preus

Donen per perdut el mes de juny però la perspectiva millora amb vista al juliol

26/05/2020

Es reactiva l’interès turístic per les Balears, on els hotelers ja assumeixen que baixaran preus

Els hotelers de les Balears confirmen una reactivació de l’interès turístic que desperten les Illes de cara a l’estiu arran de les darreres declaracions del Govern espanyol, sobretot, a partir de l’anunci que s’obrirà la temporada al juliol. La recerca d’informació sobre l’arxipèlag és desigual en funció de l’illa, segons han constatatat a IB3 Ràdio les patronals hoteleres que, d’entre molts interrogants, ja assumeixen una certesa per a enguany: la baixada de preus per salvar la temporada.

El juny és pràcticament un mes perdut per al sector hoteler que té ara mateix una perspectiva pràcticament nul·la d’obrir davant la manca encara d’avions que duguin turistes. Però amb vista al juliol, la perspectiva canvia… Ashome, la patronal de Menorca, calcula que entre el 60 i el 75% de la planta hotelera estarà oberta, després de notar una revifada en l’interès per l’illa sobretot per part del turista espanyol, segons explica la gerent de l’Associació, Azucena Jiménez. “Reserves encara molt tímides, però sí hem notat molts contactes, telefonades i entrades en web” assegura l’empresària que més enllà d’això -diu- no es pot fer estimacions davant una situació canviant.

Més prudent en les expectatives es mostra el gerent de l’Associació Hotelera de les Pitiüses, Manuel Sendino, que vol esperar que comenci l’arribada d’avions per poder fer estimacions sobre com aniran els mercats. A Mallorca, es mouen entre les dues perspectives anteriors: la vicepresidenta de la Federació Hotelera, Maria Jose Aguiló, parla d’il·lusió, de perspectiva més optimista que fa unes setmanes però alerta que hi pot haver reserves fictícies perquè encara s’han de confirmar. En qualsevol cas, Aguiló sí que creu que Mallorca té un avantatge respecte d’altres destinacions competidores: i és la capacitat per allargar la temporada.

Rebaixa de preus

En qüestió de dues setmanes, la situació del sector turístic ha fet un gir total i ara veuen una mica més l’horitzó d’aquesta temporada que -asseguren els nostres interlocutors- passarà inevitablement per fer ofertes. Inicialment, la idea de tots ells és mantenir els preus que tenien però tant Manuel Sendino, com Maria José Aguiló i Azucena Jiménez reconeixen que la rebaixa serà l’opció més probable per ser competititus en un estiu considerat excepcional en tots els aspectes.

 

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris