X

El CSIF avisa que és “impossible” mantenir la distància de seguretat als Jutjats de Ciutadella

La greu manca d'espai a l'edifici també obliga a guardar expedients als lavabos i passadissos

26/05/2020

El CSIF avisa que és “impossible” mantenir la distància de seguretat als Jutjats de Ciutadella

Així estaven fins fa poc els lavabos del Jutjat nombre 2

El 70% dels treballadors dels Jutjats de Ciutadella han tornat aquest dimarts a la feina, però de manera precària. Segons el sindicat CSIF, la manca d’espai en aquest edifici impedeix que es puguin guardar els dos metres de distància entre tots els funcionaris. Tot i que ja es pot atendre amb cita prèvia, tampoc no s’han instal·lat encara mampares a les oficines del Deganat i el Registre Civil.

Les mesures de seguretat sanitària són, per tant, impossibles de complir en els dos Jutjats d’Instrucció de Ciutadella, sobretot en el número 2, que es construí sobre el que era l’antic habitatge del jutge. Una situació que durant molts d’anys va causar que es guardassin expedients als lavabos i a la banyera. Avui, també n’hi ha de ben presents als passadissos.

La memòria del Consell General del Poder Judicial ja qualificava el gener de “tercermundista” la situació dels Jutjats de Ciutadella. Des de fa dècades intenten solucionar la situació amb la construcció d’un nou edifici, que l’Ajuntament tramita actualment davant del Ministeri.

El Tribunal Superior de Justícia recorda que als Jutjats de les illes encara s’atenen només casos urgents i es treballa molt per via telemàtica. S’espera, però, que al llarg del mes de juny, es comenci a recuperar certa normalitat.

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris